Πολιτική

16/05/2012 - 13:46

Στάδιο Μυτιλήνης: Στα σκουπίδια 120.000 ευρώ και παραλίγο σοβαρό βραχυκύκλωμα στα αποδυτήρια

Το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων της Λέσβου» που υπογράφει ο Στρατής Τσιντώτας, αναδεικνύει το παραλίγον σοβαρό ατύχημα που πήγε να προκληθεί από βραχυκύκλωμα στα αποδυτήρια του Σταδίου  Μυτιλήνης  και ανέδειξε σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώροι του…

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο χώρος κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα η πλευρά στην οποία είχε κατασκευαστεί το εργομετρικό κέντρο το 2004. Οι αίθουσες των αποδυτηρίων όπου φιλοξενούνταν πανάκριβα μηχανήματα και έπιπλα έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά κάτι που έχει ως αποτέλεσμα  να υπάρχουν κίνδυνοι ατυχήματος, έστω και αν δεν χρησιμοποιούνται.

Την Δευτέρα το βράδυ μάλιστα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς θερμοσυσσωρευτής που βρίσκονταν σε μια από τις αίθουσες βραχυκύκλωσε με αποτέλεσμα να βγάλει καπνούς και να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Άμεσα κλήθηκε η πυροσβεστική η οποία παρενέβη και ευτυχώς πρόλαβε τα χειρότερα καθώς σε περίπτωση που έπαιρνε φωτιά στο σημείο, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και με τους υπόλοιπους χώρους του Σταδίου.

Σήμερα πλέον η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη καθώς οι αίθουσες έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτούνται πολλές χιλιάδες ευρώ.

Δεν λειτούργησε ποτέ  Ο χώρος των αποδυτηρίων κάτω από τις κερκίδες ήταν αναξιοποίητος για πολλά χρόνια καθώς λειτουργούσαν μόλις 2-3 αίθουσες στην δεξιά πλευρά όπου φιλοξενούνται τα αποδυτήρια του Αιολικού και του Παλλεσβιακού αλλά και η αποθήκη του Σταδίου. Το 2003 μέσω του  προγράμματος «Ελλάδα 2004»  η τότε Δημοτική Αρχή Χατζηκομνηνού αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χώρο φτιάχνοντας ένα εργομετρικό κέντρο το οποίο στοίχισε 120.000 ευρώ.

Παρά τις τότε αντίθετες εισηγήσεις της αντιπολίτευσης, ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, το έργο έγινε και εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2004.

Μάλιστα μετά από καταγγελίες της τότε Διοίκησης του Τοπικού ΣΕΓΑΣ η πολεοδομία είχε επιβάλλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Δήμο για πολεοδομικές παραβάσεις.

Στις αίθουσες  που φτιάχτηκαν τοποθετήθηκαν εργομετρικά  και ιατρικά μηχανήματα, έπιπλα και εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τους αθλητές που προπονούνταν στο Δημοτικό Στάδιο.

Τα προβλήματα όμως άρχισαν να εμφανίζονται από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του κέντρου, καθώς τα νερά από τις κερκίδες έμπαιναν μέσα στις αίθουσες με αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες, ο χώρος να σταματήσει να χρησιμοποιείται. Σήμερα όλες οι αίθουσες , οι  οποίες μάλιστα δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, είναι υπό κατάρρευση ενώ τα μηχανήματα και όλος ο εξοπλισμός έχει μεταφερθεί σε άλλο χώρο, στις αίθουσες του Αθλητικού Γυμνασίου.

Δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου που έχει την ευθύνη του Σταδίου, Κώστας Αστυρακάκης ο οποίος παρέλαβε εντελώς κατεστραμμένο τον χώρο, τόνισε ότι  δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση στις αίθουσες αυτές, γιατί είναι σαν να ρίχνεις χρήματα σε πηγάδι χωρίς πάτο «Δυστυχώς ο χώρος  αυτός που είχε φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται ως εργομετρικό κέντρο έχει υποστεί τέτοια φθορά τα τελευταία χρόνια που είναι αδύνατη κάθε παρέμβαση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς είναι σαν να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι χωρίς πάτο. Μετά το προχθεσινό περιστατικό όπου βραχυκύκλωσε ένας θερμοσυσσωρευτής, κόψαμε την παροχή ρεύματος σε όλη την πλευρά αυτή για να μην ξανά υπάρξει πρόβλημα». πηγή: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!