Πολιτική

21/10/2019 - 06:33

Σταμάτημα των εργασιών στο 6ο δημ. Σχ. Μυτιλήνης και στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Συνάντηση "Πυξίδας" - Στρατή Τζιμή

Χρήσιμη και σημαντική η συνάντηση της παράταξης "Με Πυξίδα τον Πολίτη" με τον Αντίδημαρχο Στρατή Τζιμή. Το σταμάτημα των εργασιών σε δύο σχολικές μονάδες της Μυτιλήνης και οι φήμες για λάθη στις μελέτες είναι ένα βασικό θέμα που πρέπει άμεσα να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Στη συνάντηση επίσης κυριάρχησε το θέμα με τις καθυστερήσεις σε υποδημοπράτηση έργων και η αγροτική οδοποιία.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την παράταξη με "Πυξίδα τον Πολίτη":

 

Τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας  Δόμησης κ. Τζιμή Ευστράτιο επισκέφτηκε η παράταξη μας , την εβδομάδα που μας πέρασε, εκπροσωπούμενη, από την κ. Χιωτέλλη Εριφύλη και την  κ. Ζερβού Μαρία.

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την καθυστέρηση των  υπό δημοπράτηση έργων, τόσο αυτών που είναι ενταγμένα στο LEADER, και αυτά είναι:

  • Η ανάπλαση δημοτικού χώρου «Ηρώου»  Λουτρών, Δ.Ε. Μυτιλήνης
  • Η διαμόρφωση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό Παραλίας Θερμής
  • Η κατασκευή και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου 8*8 στους Πύργους Θερμής
  • «Τεκμηρίωση, Ψηφιοποίηση και εισαγωγή σε βάση δεδομένων του ιστορικού αρχείου του Δήμου Λέσβου.

όσο και αυτά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, και αναφερόμαστε στα σχολεία που έχουν ενταχθεί για ενεργειακή αναβάθμιση,

  • 15ο Δημ. Σχ. Μυτιλήνης, Λύκειο Γέρας
  •  3ο Δημ. Σχ. Πλωμαρίου, Λύκειο Παμφίλων,
  • 2ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λουτρών,
  • Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης,
  •  Παρθεναγωγείο Μυτιλήνης.

Ο κ. Τζιμής μας ενημέρωσε πως άμεσα «ορίζεται μηχανικός μηχανικός για επικαιροποίηση τευχών δημοπράτησης» και πως η συνολική διαδικασία που ακολουθείται  σε αυτές τις περιπτώσεις θα διαρκέσει περίπου 2,5  μήνες πριν να είναι σε θέση ο εργολάβος που θα αναλάβει το κάθε έργο να κάνει έναρξη εργασιών.

Τονίσαμε στον κ. Τζιμή πως είναι πολύ σημαντικό να μην καθυστερήσουν άλλο οι απαιτούμενες διαδικασίες και για να μην κινδυνέψουν με απένταξη τα έργα αλλά και  γιατί δεν πρέπει να χαθεί η περίοδος του επόμενου καλοκαιριού, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εργασιών στα σχολεία.

Ζητήσαμε επίσης ενημέρωση για το σταμάτημα των εργασιών στο 6ο δημ. Σχ. Μυτιλήνης και στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Ο κ. Τζιμής μας ενημέρωσε πως  αυτή τη στιγμή η απορρόφηση δεν είναι ικανοποιητική ως αποτέλεσμα της διακοπής των εργασιών εδώ και αρκετό διάστημα που προέκυψε μετά τον εντοπισμό αστοχιών στη μελέτη. Επειδή όμως για το θέμα αυτών των αστοχιών υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις οκ. Τζιμής μας ενημέρωσε πως έχει καλέσει καθηγητή πολυτεχνείου για να αποκρυσταλλώσει άποψη για το θέμα και στη συνέχεια να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Θα περιμένουμε αυτή την εβδομάδα ενημέρωση για το θέμα και θα επανέλθουμε.

Ιδιαίτερα όμως ανήσυχοι παραμένουμε για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας ( και μιλάμε πάντα για την ένταξη στο Φιλόδημο αγροτικής  οδοποιίας  μεγάλης έκτασης για τον επόμενο χρόνο). Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια από το Δήμο Μυτιλήνης για αυτό το θέμα και πολύ φοβόμαστε πως θα χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Προτείναμε στον αντιδήμαρχο κ. Τζιμή το μερίδιο από τα 2.500.000 που αντιστοιχουν στο Δήμο Μυτιλήνης μετά τη διάσπασή του ενιαίου Δήμου (λίγο πάνω από τα μισά) να δοθούν όλα για την αγροτική οδοποιία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό μέρος του προβλήματος. Τίποτα όμως δεν έχει ξεκινήσει σε επίπεδο μελετών και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.

Στη συνέχεια είχαμε συνάντηση  με τον αντιδήμαρχο οικονομικών και πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής επιτροπής κ. Κατσαβέλλη Παναγιώτη.  Προτείναμε στον κ. Κατσαβέλλη να αποσταλεί από την Σχολική επιτροπή επιστολή στους διευθυντές των σχολείων ώστε να δηλωθούν τα αλεξικέραυνα που είναι ασυντήρητα και να προχωρήσουμε στις διαδικασίες της συντήρησης τους ως πρώτο βήμα. Στη συνέχεια να ερευνήσουμε τη δυνατότητα εξοπλισμού όσων σχολείων το έχουν ανάγκη. Από όσο είμαστε σε θέση να ξέρουμε η επιστολή στάλθηκε στα σχολεία και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και αυτού του θέματος.

Με ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ λοιπόν θα συνεχίσουμε να βάζουμε τα θέματα που τον αφορούν και να πιέζουμε για τη λύση των προβλημάτων του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη

 

Μοιράσου το άρθρο!