Πολιτική

22/05/2020 - 08:15

Στεφανής: Τα σύνορα είναι ερμητικά κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά!

Καλεσμένος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή «Mea Culpa» στα παραπολιτικά 90,1 ήταν χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κύριος Στεφανής αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, την Τουρκία, το μεταναστευτικό αλλά και όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός ανέφερε πως παρά την κρίση «οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας είναι ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο και πρόκληση». «Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία μια οργανωμένη επίθεση» τόνισε στη συνέχεια και εξήγησε πως «η κατάσταση έχει αλλάξει, υπάρχει σοβαρό σχέδιο και αποφασιστικότητα». Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι ήδη μετά τις 7 Ιουλίου τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και ο Πρωθυπουργός προσωπικά κινούνται με οργανωμένο σχέδιο για την προστασία της πατρίδας μας.

«Σωστή οργάνωση, σωστός έλεγχος και πάνω από όλα σωστή διοίκηση και ηγεσία αυτό το αντιλαμβάνεται ο Ελληνικός λαός από τις δράσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα» επεσήμανε ο κύριος Στεφανής.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός δεν «μάσησε» τα λόγια του «Αντιμετωπίσαμε ένα οργανωμένο σχέδιο εισβολής, ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση, με το κλείσιμο των συνόρων, με τα κλειστά κέντρα, με την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων αλλά και την ενίσχυση των δυνάμεων μας, κρατάμε την υπερηφάνεια την οποία δώσαμε στον ελληνικό λαό αλλά και στην Ευρώπη, έχουμε αναλύσει την όλη κατάσταση και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, είμαστε πάντα έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ενώ κοιτάμε να βελτιωθούμε όπου μπορούμε, υπάρχει σχεδιασμός σε πολλαπλά επίπεδα» διεμήνυσε.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι έχουμε αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, "στην αρχή μιλούσαμε για προσφυγικό, μετά όμως η κατάσταση άλλαξε, πλέον μιλάμε καθαρά για μεταναστευτικό, είδαμε ανθρώπους να έρχονται από την Αφρική και κάθε άλλο μέρος και να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας παράνομα" τόνισε. «Πλέον τα σύνορα είναι κλειστά, είναι κλειστά εδώ και παρά πολύ καιρό από τότε που πήραμε την εντολή τα σύνορα να είναι κλειστά το ξεκαθαρίζω τα σύνορα είναι κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός. Ο κύριος Στεφανής επεσήμανε ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή αποτελεί χώρα προβολής, χώρα τιμής στο εξωτερικό για όλα αυτά που πετύχαμε με σχέδιο, οργάνωση και υπομονή.

Κλείνοντας ο Υφυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο των εθνοφυλάκων αλλά και στα 200 χρόνια που συμπληρώνονται από την Ελληνική Επανάσταση. «Οι Εθνοφύλακες αποτελούν μια δύναμη 23 χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι να προστατέψουν την πατρίδα. Κάνεις να μην υποτιμήσει ποτέ την δύναμη και την αντίδραση των Ελλήνων», ενώ για την επέτειο των 200 χρόνων τόνισε πως «Το 2021 είναι η χρόνια που πρέπει να επανασυστήσουμε την πατρίδα μας στον κόσμο».

Μοιράσου το άρθρο!