Πολιτική

27/11/2019 - 12:24

Στη Βουλή το θέμα της παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καθυστέρηση παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στα ΚΥΤ μέσω κοινοφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, κατέθεσε την Παρασκευή 22/11 ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ενώ από τις 29/10/19 το ΔΣ του ΟΑΕΔ έχει αποφασίσει την τετράμηνη παράταση του Γ' Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδόσει μέχρι σήμερα την αναγκαία Υπουργική Απόφαση, τη στιγμή οι συμβάσεις λήγουν και οι ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού είναι δραματικά αυξημένες.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά από επαφές που είχε ο Γ.Μπουρνούς με εργαζομένους του Γ' Κύκλου στο ΚΥΤ Μόριας, που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Την ερώτηση συνυπέγραψαν 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων σε Κέντρα Ταυτοποίησης

Στις 29 Οκτώβρη 2019 η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση κατά 4 μήνες του Γ’ Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής, με 1690 ωφελούμενους και εξασφαλίζοντας τις σχετικές πιστώσεις. Περισσεύει να τονιστεί η σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας των Κέντρων και  των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά μας, ενώ είναι γνωστό πως οι ήδη εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτεί η θέση τους. 

Ωστόσο, και ενώ η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει και αναμενόταν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί, την ώρα μάλιστα που οι ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού είναι ιδιαίτερα αυξημένες.    

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις του να νομοθετήσει υπέρ της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές Προσωρινής Υποδοχής; Εάν ναι, για ποιο λόγο καθυστερεί στην έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ Ελευθέριος ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Τρύφων ΒΑΡΔΑΚΗΣ Σωκράτης ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Βασίλης ΒΕΤΤΑ Καλλιόπη ΒΙΤΣΑΣ Δημήτριος ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Χρήστος ΓΚΑΡΑ Αναστασία ΓΚΙΟΛΑΣ Ιωάννης ΔΡΙΤΣΑΣ Θεόδωρος ΖΕΪΜΠΕΚ Χουσεΐν ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ Νικόλαος ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ Φρόσω ΚΑΤΣΗΣ Μάριος ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Χαρά ΛΑΠΠΑΣ Σπύρος ΜΑΛΑΜΑ Κυριακή ΜΠΑΡΚΑΣ Κωνσταντίνος ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Αντρέας ΜΩΡΑΪΤΗΣ Θάνος ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαριλίζα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σάκης ΠΑΠΠΑΣ Νικόλαος ΠΟΥΛΟΥ Γιώτα ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ Νεκτάριος ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Ιωάννης ΣΚΟΥΦΑ Μπέτυ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ Πάνος ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ Πάνος ΤΖΑΚΡΗ Θεοδώρα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αλέξανδρος ΤΣΙΠΡΑΣ Γεώργιος ΦΑΜΕΛΛΟΣ Σωκράτης ΦΙΛΗΣ Νικόλαος ΦΩΤΙΟΥ Θεανώ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μιλτιάδης ΨΥΧΟΓΙΟΣ Γεώργιος

Μοιράσου το άρθρο!