Πολιτική

09/06/2021 - 20:40

Στη Λέσβο στις 9 - 11 Ιούλη το φετινό νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα

Στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα γίνει φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που κλείνει τα 30 του χρόνια.

 

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Άλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 - '44.

Εκεί θα στήσουν τη βάση τους χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα, για να δώσουν το μήνυμα του φετινού Διημέρου κόντρα στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τα «τύμπανα του πολέμου», που αντηχούν ευρύτερα στην περιοχή, με συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και εκτεταμένες πολεμικές ασκήσεις από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτό το σκηνικό, όπου οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας «ξύνουν τα νύχια τους» και τα «αρπαχτικά» διαγκωνίζονται για να επιτύχουν μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, οι λαοί θα είναι τα βέβαια θύματα των όποιων κρίσεων και πολεμικών επεισοδίων. Σε αυτές τις συνθήκες, το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα εκπέμψει από τη Λέσβο μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και φιλίας των λαών, κόντρα στις παραβιάσεις και αμφισβητήσεις των συνόρων που έχουν καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες στην περιοχή, κόντρα στις στρατιωτικές δαπάνες που αποτελούν υπόβαθρο πολεμικών αναμετρήσεων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Τόσο με το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο της Λάρισας, όσο και με το Φεστιβάλ της τον Σεπτέμβρη, η ΚΝΕ απέδειξε ότι μπορεί να φέρνει σε πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις με απόλυτη ασφάλεια μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και να τα καταφέρνει μια χαρά. Ετσι και φέτος το Διήμερο θα είναι ένα πανελλαδικό αντάμωμα νεολαίας, που θα χαρίσει μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες και θα μείνει αξέχαστο σε όσους βρεθούν εκεί, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια αυτού του μοναδικού νεανικού θεσμού.

Μοιράσου το άρθρο!