Πολιτική

24/08/2020 - 12:54

Στη Λέσβο τα νυχτοπερπατήματα αρέσουν στον κορονοϊό... Ανακοίνωση από την "Επανεκκίνηση"

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

 

Βιτσιόζος ο κορονοϊός και στο νησί.

Του αρέσουν τα νυχτοπερπατήματα.

Βγαίνει παγανιά μετά τις δώδεκα.

Στεκόμαστε με σοβαρότητα μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού και με σεβασμό απέναντι στην ανάγκη να λαμβάνονται μέτρα.

Τα μέτρα και η αντιμετώπιση του ιού, πρέπει να έχουν σχέση με την αλήθεια και τη λογική για να είναι αποδεκτά από τους πολίτες χωρίς ενδοιασμούς, καχυποψία και άρνηση.

Τα μέτρα που πάρθηκαν για τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης τις προηγούμενες μέρες αποκλείοντας τους όρθιους και τον συνωστισμό όλες τις ώρες - και πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα και μετά- τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τα μαγαζιά.

Δεν τα κλείνει βεβαίως, για να μην πληρώσει επιδόματα και αποζημιώσεις.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν αλλά απ’ ότι φαίνεται ήταν προπομπός και προετοιμασία για την εφαρμογή παράλογων μέτρων που βιάζουν την κοινή λογική και προκαλούν το σύνολο της κοινωνίας ενός νησιού  που στερήθηκε τον τουρισμό και εξαιτίας του προσφυγικού και δεν ανέχεται άλλα χτυπήματα χωρίς αιτία και χωρίς λογική.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο νησί και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν χωρίς δουλειά εξαιτίας της μείωσης του ωραρίου. Η δουλειά στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, θα μειωθεί δραματικά. Την ίδια ώρα οι συνωστισμοί σε συναυλίες, στα εκδοτήρια και σε άλλες συνάξεις, δίνουν και παίρνουν με προκλητικό τρόπο.

Είναι τιμωρία;

Είναι η συνέχεια της στοχοποίησης των νέων που συντελείται το τελευταίο διάστημα καταλογίζοντάς τους τη διασπορά του ιού;

Είναι «γύψος»;

Είναι φίμωση;

Είναι διασπορά φόβου;

Είναι αυταρχισμός;

Κοροϊδία, προχειρότητα, ενέσεις φόβου, ασχετοσύνη και  αυταρχισμός για άλλη μια φορά από μια κυβέρνηση προς ένα νησί για το οποίο έχει  τάξει ως φαίνεται συγκεκριμένο ρόλο και μέλλον.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς- Ατσίδης Θεόδωρος

Μοιράσου το άρθρο!