Πολιτική

17/09/2018 - 06:08

Στη Λέσβο η Φώφη Γεννηματά - Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας η Φώφη Γεννηματά​ θα βρεθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στη Λέσβο και συγκεκριμένα στον καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος για πολλοστή φορά βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν.

Όλα όσα γράφονται ακόμη και για βιασμούς ή απόπειρες αυτοκτονίας ακόμη και ανηλίκων παιδιών είναι απολύτως αληθινά λένε από το περιβάλλον της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και κανείς δεν μπορεί να παραμένει απλός θεατής μια ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου το γεγονός οτι η ομιλία της κας Γεννηματά στη ΔΕΘ από τις πρώτες κιόλας σειρές ήταν εστιασμένη στη μεταναστευτική κρίση και ευρωπαϊκή κρίση γενικότερα.

Έλεγε η κα Γεννηματά από το Βελλίδειο ότι η χώρα σε αυτό κλίμα πορεύεται χωρίς πυξίδα με την κυβέρνηση σε αποδρομή να υποχωρεί σε κάθε είδους έξωθεν πιέσεις, όχι μόνο στα εθνικά θέματα αλλά και στο προσφυγικό.

«Για πρώτη φορά χθες οι εγκλωβισμένοι στα νησιά πέρασαν τις 20.000 παρά τις υποσχέσεις ότι θα ήταν οι μισοί. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες και για τις εξευτελιστικές συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί. Δε θέλουμε Ευρώπη Φρούριο. Αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη προστασία και διαχείριση των συνόρων μας που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» έλεγε η πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας και τις μεγάλες ευθύνες των συντηρητικών κυβερνήσεων οι οποίες μπλοκάρουν το κοινό σύστημα Ασύλου.

Θα είναι μια επίσκεψη - καταγγελία της αναλγησίας της κυβέρνησης, που βλέπει το πρόβλημα να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις λένε οι συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά. Μαζί της θα είναι ο Μανώλης Όθωνας, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Σταματης Μαλέλης η υποψηφιότητα του οποίου για την Περιφέρεια σύμφωνα και με τον ίδιο τον γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως έχει κλειδώσει.

Επίκαιρο το πρόγραμμα Κιβωτός

Όπως θυμίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη το ΠΑΣΟΚ και η ίδια η πρόεδρος ήδη απο τα τέλη του 2015 κατέθετε το πρόγραμμα Κιβωτός στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ένα πρόγραμμα που έθετε σε γνώση και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2016 στις επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια περίοδο που το πρόβλημα βρισκόταν σε έξαρση.

Το θέμα η κα Γεννηματά θα θέσει εκ νέου στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και στις 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του PES, θέμα το οποίο θα είναι και ένα ηχηρό καμπανάκι για την ευρωομάδα η οποία δε χάνει ευκαιρία σε ζητήματα όπως το ονοματολογικό να εκθειάζει τον κ. Τσίπρα.

Ράπισμα

Εκτός όμως από μια επίσκεψη ενημέρωσης και καταγγελίας θα είναι και ένα ράπισμα στην κυβέρνηση της «Αριστεράς» για την αναλγησία της στην αντιμετώπιση της κατάσταση, όπως λέγεται . Ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση έστηνε σόου έξω από την Αμυγδαλέζα κυνηγώντας και κατηγορώντας τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον κλειστό χώρο φιλοξενίας που έφτιαχνε τότε, θυμίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη και σημειώνουν ότι είναι οι ίδιοι σήμερα που καταδικάζουν στις πιο άθλιες συνθήκες τους μετανάστες σε κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στενότερη σχέση με το νησί

Στη Λέσβο η κα Γεννηματά θα πιάσει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει όταν τον περασμένο Μάιο συναντούσε στο γραφείο της στη Βουλή το συντονιστικό των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του νησιού με επίκεντρο τη στήριξη του νησιού και τη μη εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μυτιλήνη θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη και με την ευκαιρία σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται είναι να συναντηθεί και με τα στελέχη του κόμματος στο νησί ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων.

​  
Σωτήρης Μπολάκης
πηγή:newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!