Πολιτική

06/05/2023 - 12:15

Στη Λήμνο η Βάσω Χοχλάκα - Η θλιβερή διαπίστωση για το Νοσοκομείο...

Πολυήμερη επίσκεψη στο νησί της Λήμνου πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βάσω Χοχλάκα. Σ

το πλαίσιο της παραμονής της, είχε σειρά επαφών με πολίτες και φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά και για να καταθέσει – μεταφέρει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους νησιώτες. 

Η κ. Χοχλάκα είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς και να ανταλλάξει απόψεις, για την από κοινού συνδιαμόρφωση προτάσεων αντιμετώπισης ειδικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα αυτό των αγριοκούνελων που μαστίζει τη λημνιακή ύπαιθρο με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, την υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών στη Μυτιλήνη, την εξαίρεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από το χαμηλό ΦΠΑ, κάτι που ισχύει στη Λέσβο.

 Ακόμη την ακτοπλοϊκή σύνδεση με γερασμένα πλοία, όπως επίσης και το γεγονός πως ενώ έχει μείνει κενή η καθημερινή γραμμή Λήμνος- Άγιος Ευστράτιος με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.  Που ήταν οι εκλεγμένοι βουλευτές του Νομού αυτούς τους δύο μήνες? Που είναι τα τελευταία χρόνια?

 

δ
φωτο αρχειο επισκεψη 2022

 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί,  επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λήμνου, συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λήμνου κ. Κουμελά Δημήτρη όπου διαπίστωσε, ότι συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες επισκέψεις της, τόσο το 2019, όσο το 2022 -συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη- πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Τουναντίον, σαν να μην έφταναν όλες οι προηγούμενες υστερήσεις, επιπρόσθετα, εδώ και λίγο διάστημα, δεν έχει επιλυθεί και το θέμα του αναισθησιολόγου. Συνάντηση είχε η κ. Χοχλάκα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Τσαβδαρίδη Θεόδωρο, την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Καζόλη Ευτέρπη και τον Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σουσαλή Αθανάσιο ενώ είχε μια σύντομη συνάντηση και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κανταρά Τριαντάφυλλο.

δφ

σσ

«Θλίβομαι ειλικρικά – επισήμανε η κ. Χοχλάκα – για το γεγονός ότι σε επίπεδο Λήμνου, ούτε ένα απολύτως νέο μεγάλο έργο δεν έγινε, αλλά ούτε καν δρομολογήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.  Έργα όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο, η οδική περιφερειακή παράκαμψη της Μύρινας και φυσικά, το Νοσοκομείο έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ  στήριξε σθεναρά με πλήθος μέτρων τη νησιωτικότητα, αλλά και το ΕΣΥ, όπως και συνολικά την περιφερειακή ανάπτυξη, οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις εγκατέλειψαν τα νησιά μας, ερημώνοντας και απαξιώνοντας καίριες υποδομές, κάποτε υποδειγματικής λειτουργίας, όπως το Νοσοκομείο. Χρέος μας είναι, στο ΠΑΣΟΚ να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  

Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί και το έχει κάνει πράξη και στο παρελθόν με τις πολιτικές του πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ακριτικών νησιών μας, την ανάπτυξη των οποίων θέτει σε προτεραιότητα πρώτης γραμμής».

 

Μοιράσου το άρθρο!