Πολιτική

14/03/2019 - 06:41

Στη Μοδούσα ο Γιάννης Σπιλάνης

Την πρωτοποριακή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΟΔΟΥΣΑ», που συνενώνει 70 ελαιοπαραγωγούς και άλλες 30 συνδεδεμένες γεωργικές εκμεταλλεύσεις ,επισκέφτηκε ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γ. Σπιλάνης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Στ.Νικολάου και Γ.Ζορμπά καθώς και μέλη της παράταξης για να συζητήσουν  τα προβλήματα που απασχολούν την ΚΟΙΝΣΕΠ.


-Η χρόνια αναποτελεσματικότητα της διαδικασίας δακοκτονίας που οδήγησε σε πλήρη καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής
- Η ανάγκη υποστήριξης της ΜΟΔΟΥΣΑΣ στη προώθηση του προϊόντος της σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
-Η ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να περιέλθει στη ΜΟΔΟΥΣΑ το Αγρόκτημα στο Κάτω Τρίτος, για να γίνει ξανά το κέντρο εφαρμογής των πιλοτικών δράσεων για την ελαιοπαραγωγή συνολικά.
Με δεδομένες τις άμεσες ευθύνες που έχει η περιφέρεια και στους δύο πρώτους τομείς συζητήθηκαν τόσο ό στόχος όσο και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ταυτόχρονα για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που αφέθηκε στην τύχη της και στην αδράνεια από την κ Καλογήρου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη διότι είναι το μοναδικό εργαλείο  συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση των προϊόντων των νησιών μας.
Ο Γ.Σπιλάνης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι ο στόχος της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ποιοτική παραγωγή που θα φτάνει «από το χωράφι στο ράφι του καταναλωτή και το πιάτο του τουρίστα». Είναι η μοναδική λύση που μπορεί να δώσει ικανοποιητικά εισοδήματα σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας πράγμα που αποδεικνύεται από  μεμονωμένες αλλά επιτυχημένες προσπάθειες. Υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί απλά με διορθωτικές-διαχειριστικές κινήσεις ,αλλά με ανατροπές σε πρακτικές σε πολλά στάδια της παραγωγικής διαδικασίας αλλά κυρίως με την ουσιαστική ενεργοποίηση των άμεσα ενδιαφερόμενων, καθώς και με την ουσιαστική συνδρομή της Π.Β.Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!