Skip to main content
|

Στη βουλή από τον Σταύρο Τάσσο η λειτουργία της Ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Μυτιλήνης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Ογκολογική – Αιματολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

 

Η Ογκολογική – Αιματολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει καν στον Οργανισμό του Ιδρύματος.

Είναι μονάδα που δέχεται έναν τεράστιο όγκο ασθενών απ΄ όλο το νησί. Περίπου 3.500 ασθενείς το χρόνο περνάνε από τη μονάδα αυτή με τακτικά ραντεβού.

 Έγιναν περίπου 3.000 εισαγωγές για χημειοθεραπείες το 2015 και το 2016 είναι αυξημένο κατά 20%, πέρα από τα έκτακτα περιστατικά, περίπου 20, που εξετάζονται καθημερινά. Άλλες 3.000 ασθενείς προστίθενται στους παραπάνω για αντιμετώπιση αιματολογικών ασθενειών.

 Η μονάδα αυτή λειτουργεί μόνο χάρις του φιλότιμου, της αυτοθυσίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Για όλο αυτόν τον αριθμό ασθενών υπάρχει μόνο ένας γιατρός Ογκολόγος, ένας γιατρός Αιματολόγος και τέσσερεις νοσηλεύτριες που κάνουν και την διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Μέχρι τέλος Δεκέμβρη του 2016 υπήρχε και άλλος ένα γιατρός, με μπλοκάκι, παθολόγος στο Ογκολογικό που έληξε όμως η σύμβασή του και έφυγε.

  Η μονάδα αυτή, επίσης, στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, χωρίς παράθυρα για φως και ανανέωση αέρα, με μια στέγη που στάζει όταν βρέχει και δεν υπάρχει καν πρόβλεψη εάν και πότε θα μετεγκατασταθεί, παρόλο που στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν γίνει νέες πτέρυγες και έχει επεκταθεί.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχουν οι ασθενείς με τη μεταφορά τους όταν υπόκεινται σε χημειοθεραπείες. Όπως είναι γνωστό οι χημειοθεραπείες γίνονται μόνο στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου που βρίσκεται μέσα στην πρωτεύουσα του νησιού τη Μυτιλήνη. Επομένως οι ασθενείς μετακινούνται με ταξί από και προς το Νοσοκομείο και τα έξοδα είναι δυσβάστακτα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.  

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  1. Η μονάδα να ενταχθεί στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
  2. Να στελεχωθεί με το απαραίτητο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία της.
  3. Να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση σε χώρο κατάλληλο.   
  4. Να μην πληρώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους τις υποχρεωτικές κατά τα άλλα μετακινήσεις τους.

 

Ο βουλευτής

Σταύρος Τάσσος

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία