Πολιτική

02/04/2012 - 11:34

Στην ημερίδα της ΕΑΣ Λέσβου ο Δήμαρχος Δ.Βουνάτσος

mg class="aligncenter size-full wp-image-40641" title="vounatsos" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/04/vounatsos.jpg" alt="" width="540" height="348" />Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, το πρωί, παρέστη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, με θέμα: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριετούς προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ Ε.Α.Σ. Λέσβου, στο πλαίσιο του ΚΑΝ. (ΕΚ) 867/08.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου, είπε: «Χαιρετίζω την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του ελαιολάδου. Με την εφαρμογή του συστήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης και την πιστοποίηση παραγωγών κατά AGRO, τα ISO στα ελαιοτριβεία και όλες οι ενέργειες που έγιναν, βοηθούν στην προώθηση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά, αφού όλοι πια ζητούν πιστοποιήσεις. Ακόμη, ο εφοδιασμός των παραγωγών του προγράμματος με ραβδιστικά και ελαιόπανα, δίνει το ερέθισμα σε όλους τους παραγωγούς του νησιού μας να προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος της συγκομιδής και να παράγουν λάδι καλύτερης ποιότητας. Η μεγάλη πρόκληση είναι όλα αυτά να βοηθήσουν τον παραγωγό να πάρει καλύτερη τιμή στο λάδι του».

Συμπερασματικά, ο κ. Βουνάτσος τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι, Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, Φορείς, πρέπει να ανασκουμπωθούν για να υποστηριχθεί ουσιαστικά και αποφασιστικά ο πρωτογενής τομέας, η προβολή των τοπικών μας προϊόντων, καθώς και η συνεταιριστική ιδέα.      

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση, παραβρέθηκε στο πασχαλινό παζάρι που πραγματοποίησε σε αίθουσα ξενοδοχείου της Σκάλας Καλλονής, η Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής, ενώ αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους.

Μοιράσου το άρθρο!