Πολιτική

14/04/2011 - 00:25

Στην Κωνσταντινούπολη το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχειρηματικότητας

Η Α’ Τάξη του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχειρηματικότητας, πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, από 7 έως 11 Απριλίου 2011.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Λυκειάρχη Παναγιώτη Χατζηβασιλείου και τους καθηγητές Μαρία Πλεξουσάκη, Μαρία Αντίκα και Χρυσαυγή Φωτεινού, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα κλασικά μνημεία της Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ επισκέφθηκαν και πολλά από τα αξιοθέατα της νεότερης περιόδου, σχηματίζοντας σφαιρική αντίληψη για την ιστορική πορεία της μεγαλούπολης στο διάβα των αιώνων.

Κορυφαία στιγμή της εκδρομής, η προγραμματισμένη επίσκεψη στην πατριαρχική «Μεγάλη του Γένους Σχολή», όπου οι μαθητές και οι καθηγητές έτυχαν θερμής υποδοχής και είχαν την ευκαιρία σε κλίμα έντονης συγκίνησης να ενημερωθούν για την ιστορία του σημαντικού αυτού ιδρύματος, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν δώρα και να δημιουργήσουν γνωριμίες με τα ελληνόπουλα της Πόλης.

Ξεχωριστή στιγμή επίσης για τη A’ Τάξη του 4ου Λυκείου, ήταν η παρακολούθηση της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Άγιο Γεώργιο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Παράλληλα και λόγω της φύσης του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ραγδαία εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην Κωνσταντινούπολη και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, όπου ως σταυροδρόμι των πολιτισμών έχει πετύχει αλματώδη ανάπτυξη. Τέλος εξετάσθηκαν οι δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας, ώστε να προσελκυστούν κάτοικοι της Πόλης να επισκεφθούν τη Λέσβο.

Μεγάλη ήταν η συμβολή και συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Μοιράσου το άρθρο!