Πολιτική

12/06/2023 - 10:37

Στις 25 Ιούνη εκλέγουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο

Στις 25 Ιούνη εκλέγουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο, ώστε το ΚΚΕ, και με εκπρόσωπο του λαού του νομού στη Βουλή, να εντείνει τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές με τις οποίες συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι κατά καιρούς παραφυάδες τους. Να εντείνει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, στη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα και στις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο που πληρώνει μόνο το 5% των φόρων. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, από την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μέχρι την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, δηλαδή τη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς που τον παράγουν στους λίγους που τον καπηλεύονται.

Να εντείνει τον αγώνα ενάντια στη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ενάντια στα επικίνδυνα και αρνητικά για τον ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, ΝΑΤΟικά σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Ενάντια στη μετατροπή της Λέσβου σε αποθήκη ψυχών της ΕΕ.

Για να γίνει το ΚΚΕ και ο λαός της Λέσβου, αλλά και όλης της Ελλάδας, πιο δυνατός και να αγωνιστεί ώστε τελικά να γίνει αυτός αφεντικό στον τόπο του και ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός παράγει, με σχέσεις ισοτιμίας και αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς.

Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ

Μοιράσου το άρθρο!