Πολιτική

01/04/2014 - 14:30

Στο Σκουτάρο ο Δημήτρης Βουνάτσος

O

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Αντώνη Κουμαρά, Δημήτρη Μουτζούρη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρου, Κώστα Τρίχο, την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυς Οικονομίδου, και τους μηχανικούς του Δήμου Λέσβου, Κώστα Τζιτζίνα και Δέσποινα Μακρή, επισκέφθηκε πρόσφατα το εκτελούμενο έργο αναβάθμισης του χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, στην Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρου, προϋπολογισμού 260.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρεία «Κοινοπραξία Ν. Παπαγιαννάκης – Γ. Βουκλαρής».

Η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη. Το εν λόγω έργο, εντάχθηκε στο παραπάνω πρόγραμμα και δημοπρατήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, τον Φεβρουάριο του 2013 .

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρου και του περιβάλλοντος χώρου, διάδοχος του οποίου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ως γνωστόν, είναι ο ενιαίος Δήμος Λέσβου, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας, ιδίως των νέων, της περιοχής. Το κτίριο λειτουργούσε ήδη ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων, μαθημάτων χορού κ.λ.π.). Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επισκευές  στην κυρίως αίθουσα και κατασκευάζεται κυλικείο, τουαλέτες, αποδυτήρια και ντους, ώστε να διευρυνθεί η λειτουργία του με τη φιλοξενία σε αυτό, πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας, για τη  διεξαγωγή μαθημάτων μουσικής, χορού, θεατρικών, ημερίδων και άλλων πολιτιστικών δρώμενων.

Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή για επίσπευση των εργασιών, ώστε όσο το δυνατό γρηγορότερα να προστεθεί στο νησί μας, αποκεντρωμένα, ένας ακόμα σύγχρονος και λειτουργικός χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!