Πολιτική

06/11/2012 - 00:55

Στο στόχαστρο η Λέσβος από τη «Χρυσή Αυγή» για το Επιστημονικό Συνέδριο της Περιφέρειας

Ηλίας Παναγιώταρος

Στο στόχαστρο της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» παραμένει η Λέσβος. Μετά την επιστολή με τη οποία ζητούσαν να γίνουν γνωστά στην οργάνωση στοιχεία που αφορούν στους αλλοδαπούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τώρα ασχολούνται με το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες και στο οποίο μεταξύ των άλλων συμμετέχουν και δυο ειδικοί Τούρκοι επιστήμονες.
Όπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, «ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του Κινήματος, Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, έχει προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συλλέξει τα στοιχεία των φορέων και φυσικών προσώπων που ευθύνονται για αυτήν την εξοργιστική ενέργεια και σύντομα θα καταθέσει ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία».

Στη σχετική ανακοίνωση, η «Χρυσή Αυγή» επιτίθεται κατά των νόμιμα εκλεγμένων τοπικών αρχών της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, αναφέροντας πως «για μία ακόμη φορά οι Αρχές αυτού του κράτους αποδεικνύουν τον ανθελληνισμό και την αδιαφορία τους απέναντι στα ιερά και τα όσια της Φυλής. Πώς αλλιώς, εξάλλου, εκτός από ανθέλληνες και εθνικά επικίνδυνοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εκείνοι που σε εκδήλωση για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον οθωμανικό ζυγό ορίζουν ως ομιλητές Τούρκους ιστορικούς;».

«Εθνικά απαράδεκτη»
Στην ανακοίνωση και αφού γίνεται αναφορά στην οργάνωση «εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους, τα γνωστά “Ελευθέρια”», σημειώνεται ότι «φέτος, για πρώτη φορά, στις εκδηλώσεις αυτές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που σημειωτέον έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού), θα παραστούν και θα εκφωνήσουν λόγο και δύο Τούρκοι ιστορικοί.

Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου θα μιλήσουν οι Μετίν Ουνβέρ και Μοχάμεντ Τσεϋχάν με αντικείμενο την οθωμανική φορολογική πολιτική στη Λέσβο και τα οθωμανικά δικαστήρια στο νησί αντίστοιχα!». Ήδη, συνεχίζεται στην ανακοίνωση αυτή, «η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κατοίκων του νησιού, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, γνωστοποίησε πως “είναι σε γνώση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών η πραγματοποίηση του Συνεδρίου με την παρουσία δύο Τούρκων, υπήρξε ενημέρωση των τοπικών φορέων, καθώς και του Δήμου Λέσβου και το θέμα μπήκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όργανα στα οποία συμμετέχουν οι περιφερειακές παρατάξεις, χωρίς να έχει διατυπωθεί καμμία αντίρρηση”».

Η οργάνωση δηλώνει με την ανακοίνωσή της «ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην παρουσία των Τούρκων ιστορικών στις εκδηλώσεις των “Ελευθέριων” της Λέσβου». Θεωρεί «την κίνηση αυτή (σ.σ. ο λόγος πάντα περί του Επιστημονικού Συνεδρίου) εθνικά απαράδεκτη, ιστορικά βλάσφημη και προκλητική έναντι του εθνικού αισθήματος όχι μόνο των κατοίκων της Λέσβου, αλλά ολόκληρου του Ελληνικού Λαού»!

Και η ανακοίνωση καταλήγει με προειδοποίηση «κατάλληλων απαντήσεων» προαναγγέλλοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων «αντιδράσεις». «Να γνωρίζουν», καταλήγει η ανακοίνωση, «όλοι οι “κουλτουριάρηδες” θιασώτες της εθνικής λήθης και της “νηφάλιας ιστορικής εξέτασης” (βλ. νεοραγιαδισμό) πως από εδώ και πέρα τα “αστειάκια” και οι “πρωτοτυπίες” με ό,τι άπτεται της εθνικής μας μνήμης τελειώσανε. Θέτουμε προ των ευθυνών τους κάθε αρμόδιο φορέα για την τέλεση των συγκεκριμένων ομιλιών και καλούμε τον Ελληνισμό της Λέσβου να δώσει, σε νόμιμα πάντα πλαίσια, τις κατάλληλες απαντήσεις!».

 

πηγη: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!