Πολιτική

14/05/2019 - 07:20

Στο Συνοικισμό ο συνδυασμός “Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”,

Ο Συνδυασμός της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης “Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, που θα συμμετάσχει στις κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία, ένα πρόγραμμα συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών άλλων βαθμών, καθώς και προγραμματισμένων περιοδειών σε όλες τις γειτονιές της πόλης, που θα διαρκέσουν τις δύο εβδομάδες μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 13ης Μαϊου 2019, μέλη του Συνδυασμού της Α.Α.Π., επισκέφθηκαν τον επικεφαλής της παράταξης για το Δήμο Μυτιλήνης “Δύναμη Ενότητας” και υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, προκειμένου να του παραδώσουν το έντυπο με το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού και να συζητήσουν βασικά θέματα που απασχολούν την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας και ουσιαστικής συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, συζητήθηκαν συγκεκριμένα σπουδαία ζητήματα που απασχολούν το μέλλον της πόλης, όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια των δημοτών, μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής (μετεγκατάσταση λιμένων, νέο κολυμβητήριο, κτήριο παλαιού κολυμβητηρίου, τουριστική ανάπτυξη, κ.α.), ίδρυση δημοτικής αστυνομίας, κ.ο.κ. Όπως σαφώς διαφάνηκε, δεν υπήρχαν αποκλίσεις στις προγραμματικές θέσεις των δύο πλευρών και εκφράστηκε η επιθυμία, για μια ορθή μελλοντική συνεργασία, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα το απαιτήσει.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μέλη του συνδυασμού της Α.Α.Π. επισκέφθηκαν τη συνοικία “ Συνοικισμός, Επάνω Σκάλα, Άγιος Ευδόκιμος”. Πριν ξεκινήσει η  4ωρη περιοδεία σε όλη τη συνοικία, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής Νίκο Γιαννάκα, ο οποίος τους υποδέχθηκε.

 

Ακολούθησε περιήγηση σε όλες τις γειτονιές, όπου εκτός από τη διάθεση του εντύπου, τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς δημότες της συνοικίας, να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ανταλλάξουν απόψεις επί των γενικότερων προβλημάτων της περιοχής και να δεχθούν προτάσεις για την επίλυσή τους. 

Κινηση

Τα βασικότερα θέματα που εξέθεσαν οι δημότες, ήταν ενδεικτικά: α) η μόνιμη παρουσία εδώ και δεκαετίες των ρυπογόνων εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, οι οποίες επιφέρουν δυσαναπλήρωτη βλάβη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, β) η μη αξιοποίηση του μοναδικού μνημείου του Αρχαίου Θεάτρου, γ) ο μαρασμός του πάρκου του ΙΚΑ, το οποίο δεν έχει πλέον ζωή όπως παλιά, δ) η ελλιπής αστυνόμευση στο πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου και στην ευρύτερη περιοχή, ε) η εγκατάλειψη του μικρού γηπέδου πάνω από την ΕΠΟΜ και η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, στ) η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Επάνω Σκάλας, θα αναβαθμίσει την εικόνα του, ζ) στο σημείο της Ναυμαχίας Έλλης μπροστά από τις ταβέρνες της Επάνω Σκάλας, υπάρχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα για ατύχημα, αφού τα οχήματα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, δυσχεραίνοντας την εργασία των σερβιτόρων. Απαιτείται ειδική σήμανση και αστυνόμευση, ενώ ενδεχομένως να πρέπει να τοποθετηθούν ειδικά “σαμαράκια”.

 

Η επόμενη περιοδεία του Συνδυασμού, θα πραγματοποιηθεί  Τρίτη, 14 Μαϊου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ. στη συνοικία “Μακρύ Γιαλός, Χρυσομαλλούσα”, ενώ θα ακολουθήσουν και διάφορες προγραμματισμένες συναντήσεις με υποψήφιους άλλων βαθμών αυτοδιοίκησης και με εκπροσώπους διαφόρων φορέων, που εμπλέκονται στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.  

Μοιράσου το άρθρο!