Πολιτική

28/02/2011 - 15:18

Στο Υπ. Παιδείας ο Δημήτρης Βουνάτσος

Μιλώντας σήμερα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, στην ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτική Παιδείας», στην οποία έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς της Επικράτειας, επί παρουσία της Υπουργού Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου, της Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κας Φώφης Γεννηματά, του Υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεωργίου Ντόλιου, και των αντίστοιχων Γενικών Γραμματέων των ως άνω Υπουργείων, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος τόνισε τα εξής:

 

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με παμψηφία των μελών όλων των παρατάξεων απέρριψε τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων των δύο βαθμίδων παιδείας στο νησί μας με άκρως αιτιολογημένη την απόφασή του αυτή, η οποία κι έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από τους ενδιαφερόμενους γονείς, κηδεμόνες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία απόφαση, και ευθύς ως καθαρογραφεί, θα επιδώσει στην πολιτική ηγεσία των ως άνω Υπουργείων.
  2. Εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα, οικονομικά, κτιριολογικά κλπ που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Εκπαίδευση των δύο βαθμών και αυτή καθ’ αυτή η Αυτοδιοίκηση της Λέσβου σε σχέση με τις αρμοδιότητές της στο προκείμενο ζήτημα.
  3. Ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει σχεδιασμός των εκδηλώσεων από το Υπουργείο Παιδείας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του συμπατριώτη μας Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός και εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να συμπεριλάβει στην Οργανωτική του Επιτροπή και τον Δήμο Λέσβου για το σχεδιασμό και υλοποίηση των εκδηλώσεων στο νησί μας.
  4. Τελειώνοντας ο κ. Βουνάτσος ανεγνώρισε ως υποχρέωση και δικαίωμα των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων να σχεδιάζουν και να υλοποιούν την εθνική πολιτική παιδείας αφού προηγηθεί όμως μια ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς της κοινωνίας, τελικά τον ελληνικό λαό για τους στόχους αυτής της πολιτικής, η οποία πρέπει να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα εθνικά του συμφέροντα και η οποία διαβούλευση δεν έχει γίνει.

Ανταπαντώντας η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου είπε ότι υιοθετεί την πρόταση του κου Βουνάτσου και ο Δήμος Λέσβου θα συμπεριληφθεί στην Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν προς τιμήν του Οδυσσέα Ελύτη στη Λέσβο.

   

Μοιράσου το άρθρο!