Πολιτική

12/10/2020 - 12:08

Στο Ζαχάρειο Ίδρυμα ο Κώστας Μουτζούρης που φιλοξενεί 50 ηλικιωμένους - Δώρισε απινιδωτή και υγειονομικό υλικό

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Ζαχάρειο Ίδρυμα

Την Ζαχάρειο Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή, επισκέφτηκε το Σάββατο 10.10.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, τον Ειδικό Σύμβουλο Μιχάλη Πολυπαθέλλη και τον τέως Νομάρχη και Βουλευτή Δημήτρη Βουνάτσο. Τους υποδέχτηκαν  ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας, Στέφανος Αποστόλου, ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Δημόπουλος,   ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης, η Δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Κατανάκη και ο υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Χαραλάμπου Αθανασίου, Ιγνάτιος Γουδής.

Ο κ. Μουτζούρης αφού ενημερώθηκε για την κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος το οποίο φιλοξενεί αυτή την στιγμή 50 ηλικιωμένους, δώρισε εκ μέρους της Περιφέρειας έναν απινιδωτή και υγειονομικό υλικό, ως μια μικρή συμβολή για την καλύτερη περίθαλψη των τροφίμων. Παράλληλα συζήτησε με τον κ. Αποστόλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα και πως η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στην επίλυση ορισμένων εξ αυτών. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρεθήκαμε με τους συνεργάτες μου στο Γηροκομείο της Αγ. Παρασκευής, προκειμένου να προσφέρουμε έναν απινιδωτή αλλά και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με τον κ. Αποστόλου να δώσουμε λύσεις σε κάποια από αυτά γιατί το έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη Μονάδα είναι Θεάρεστο. Οι ηλικιωμένοι που ζουν εδώ χρειάζονται την στήριξη μας υλικά και ηθικά και θα την έχουν». 

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ζαχάρειου» Στέφανος Αποστόλου, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, για την ιδιαίτερη και ουσιαστική ευαισθησία που δείχνει σε θέματα φροντίδας και στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ενώ του χάρισε και μια εικόνα. "Ειδικότερα - τόνισε ο κ. Αποστόλου -  η συχνή παρουσία του Περιφερειάρχη στο ίδρυμα μας, πέραν της ηθικής δύναμης που μας δίνει, μας βοηθά με την προσφορά ενός απινιδωτή που θα συμβάλει στην αρτιότερη οργάνωση του ιατρείου της Μονάδας μας, για την ακόμα καλύτερη περίθαλψη των τροφίμων.  Πέραν αυτών, η άμεση επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τις αρχές για διάφορα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης στη Ζαχάρειο, είναι καθοριστική για την επίλυση τους. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι οικονομικά η Μονάδα μας συντηρείται και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή των τροφείων από τους ίδιους τους ηλικιωμένους και η κατά γενική ομολογία άριστη λειτουργία της, οφείλεται στις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού. Για το λόγο αυτό κάθε προσφορά οικονομική, υλική ή και συμβουλευτική, είναι  πολύτιμη και φυσικά ευπρόσδεκτη. .Χρέος όλων μας είναι να προσπαθούμε συνεχώς για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στη «Ζαχάρειο».

Μοιράσου το άρθρο!