Πολιτική

28/09/2012 - 14:38

Στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα ... στέλνει ο Δ. Βουνάτσος του μετανάστες!

Στο Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα ... στέλνει ο Δ. Βουνάτσος του μετανάστες!

yle="text-align: justify; ">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρέστη σήμερα το πρωί, στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, στο αμφιθέατρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με θέμα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με βάση τη φρικτή δεκαετία 1999 – 2009, που καταταλαιπώρησε το νησί  μας, την οποία και αποδέχθηκαν όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων, να παραμένουν οι λαθρομετανάστες στο νησί μας, τόσες ημέρες μόνο όσες είναι αναγκαίες για την τακτοποίηση των τυπικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από μέρους του Λιμενικού και της Αστυνομίας και μετά να μετάγονται στον Πειραιά, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τους  κατανείμει ισοβαρώς στην υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Ο κ. Βουνάτσος, αναφέρθηκε και στις γενεσιουργές αιτίες των κατά καιρούς κυμάτων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή, τις Χώρες του Μαγκρέμπ (Β. Αφρική) και άλλες, δηλαδή την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας αφενός, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Κίνας και της Ρωσίας αφετέρου, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των Χωρών αυτών, αλλά και της απόκτησης βάσεων, στρατηγικού – στρατιωτικού ελέγχου της περιοχής εκείνης.   
 

Μοιράσου το άρθρο!