Πολιτική

07/09/2023 - 16:01

«Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα» - Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

«Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»

‘Έχοντας ως στόχο να βοηθήσουμε πραγματικά το Δήμο μας και κατ’ επέκταση τους δημότες, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσαμε επανειλημμένα να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ΔΕΥΑΛ, ΔΕΔΑΠΑΛ, Βάστρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλα που είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας και τους συνδημότες μας. 

Δε νομίζουμε ότι υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που αμφισβητεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει επανειλημμένα να τεθεί το θέμα της ΔΕΥΑΛ και μάλιστα ως μοναδικό σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Όμως τα προβλήματα, όσο και αν προσπαθείς να τα σκεπάσεις και να αποποιηθείς τις ευθύνες για τη λύση τους, έρχεται κάποια στιγμή που χτυπούν την πόρτα. Στην, προ ολίγων ημερών, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης έσκασε η «βόμβα» ότι η ΔΕΥΑΛ οφείλει πάνω από 3.700.000 ευρώ στη ΔΕΗ, η οποία έστειλε εξώδικο προς τους Δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, σύμφωνα με το οποίο εντός 30 ημερών θα προβεί σε διακοπή ρεύματος, που συνεπάγεται διακοπή υδροδότησης των συνδημοτών μας, καθώς δεν θα λειτουργούν αντλιοστάσια, πομώνες γεώτρησης κλπ. 

Για τη Δημοτική Αρχή, ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η ΔΕΥΑΛ που χειρίζεται ένα αγαθό το νερό που παρέχεται στους συνδημότες μας, εκτιμήθηκε ότι δεν έχει τόση αξία όσο η απότμηση του πεζοδρομίου στο Μεσότοπο, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς 4-5 φορές σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό). Μάλλον όμως, όπως αποδείχθηκε, έγινε για να βοηθήσει την παράταξη της Δημοτικής Αρχής να τακτοποιήσει το ψηφοδέλτιο της στη Δημοτική Κοινότητα Μεσοτόπου, μετά από τα παιχνίδια παραίτησης του Τοπικού Συμβουλίου Μεσοτόπου.

Μετά τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης στα περισσότερα χωριά του Δήμου μας και το εξώδικο της ΔΕΗ προς το Δήμο, πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΛ θα είναι μοναδικό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός και αν εσκεμμένα η κατ’ όνομα «ανεξάρτητη» Δημοτική Αρχή προσπαθεί να υποβαθμίσει τη ΔΕΥΑΛ και να συνηγορήσει στην ιδιωτικοποίησή της. Καθώς, η πρόσκληση για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η οποία στάλθηκε στους συμβούλους στις 2/9 δεν περιλαμβάνει τη ΔΕΥΑΛ ως θέμα συζήτησης, ενώ το εξώδικο παραδόθηκε στον Δήμο στις 28/8. 

Καλλονή, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου

Γιάννης Συκάς

Γιώργος Σαλταμάρας

Αντώνης Πανταχός

Σταύρος Βαξεβάνης

Χαράλαμπος Μαργαρίτης

Θέμης Κλομιδιώτης

 

Μοιράσου το άρθρο!