Πολιτική

01/07/2011 - 15:32

Στους Περιφερειάρχες από σήμερα η διαχείριση του ΕΣΠΑ - Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρωθυπουργό

  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου είχε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, με αφορμή και την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από το νέο θεσμό των αιρετών Περιφερειών. Ο κ. Γιακαλής μαζί με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας, συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον Πρωθυπουργό για τα θέματα που απασχολούν το νέο θεσμό μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, ενώ νωρίτερα υπήρξε ανάλογη συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, από την οποία διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει με επιπλέον αρμοδιότητες τις Περιφέρειες.

----------------------------------------------------

Από σήμερα πρώτη Ιουλίου, οι αιρετοί Περιφερειάρχες θα ασκούν αρμοδιότητες ανάπτυξης και υποδομών που μέχρι χτες βρίσκονταν στη δικαιοδοσία της κεντρικής διοίκησης και θα διαχειρίζονται πλέον εκείνοι το ΕΣΠΑ.

Η άποψη των περισσότερων περιφερειαρχών, όπως αφέθηκε να διαφανεί από ολιγόλογα σχόλια μετά τη λήξη της συνάντησης με τον υπουργό, είναι πως η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι «η μεγάλη ευκαιρία της χώρας», και όπως είπε ο κ. Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, «αν το πολιτικό σύστημα το συνειδητοποιήσει, τότε η κρίση θα αντιμετωπιστεί ευκολότερα».

 

Μοιράσου το άρθρο!