Πολιτική

06/10/2023 - 19:31

Στρατής Κόρακας: Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρεια για να αλλάξουμε πορεία προς όφελος του Λαού

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Ο λαός μας και ακόμα πιο έντονα οι νησιώτες, ζουν μια “καθημερινότητα” εξοντωτικής ακρίβειας, φοροληστείας, πολύπλευρης ανασφάλειας, συρρίκνωσης των κοινωνικών κατακτήσεων και ταυτόχρονα μιας ακατάσχετης δημαγωγίας, πλύσης εγκεφάλου, εξαπάτησης, χειραγώγησης με διάφορα ψίχουλα- δολώματα.

Η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, επικαλούνται συχνά- πυκνά το “μεγάλο” εκλογικό ποσοστό του 41% των μισών ψηφοφόρων της χώρας (αφού η αποχή χτύπησε το 50%).για να ισχυριστούν ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χρησιμοποιήσει την όποια επιτυχία της στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, για να ισχυριστεί ότι ο λαός, επικύρωσε με τη ψήφο του την σκληρή αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική της, την πολιτική που μπουκώνει το κεφάλαιο με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, ενώ ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα , αρνείται να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους για σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν υγειονομική φροντίδα, για να μη καιγόμαστε το καλοκαίρι και να μη πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, για σύγχρονη και απολύτως δωρεάν παιδεία, με πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, με σχολεία ασφαλή , με συγκοινωνίες ασφαλείς για να μη θρηνήσουμε άλλες τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, γενικά για ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Έχουν λοιπόν οι εκλογές αυτές, έντονο πολιτικό χαρακτήρα όσο κι αν προσπαθούν να φορέσουν ορισμένοι υποψήφιοι το προσωπείο του ανεξάρτητου- πχ Κ.Μουτζούρης, Π. Κουφέλος, Π. Χριστοφας, Τ. Βέρος και άλλοι σε άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας.΄

Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις υποψηφιοτήτων, όπως αυτή του Α. Στεφανή, που δεν παύει να καμαρώνει, ότι ήρθε στη Μυτιλήνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να τον διορίσει υποψήφιο περιφερειάρχη και στη συνέχεια έστειλε και βουλευτές και υπουργούς (πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως τους παρουσίασε ο κ. Χ. Αθανασίου) φοβούμενος προφανώς ότι η δική του στήριξη και αυτή του κ. Αθανασίου δεν είναι αρκετές …..

Και πράγματι, θα συμφωνήσουμε, ότι δεν είναι αρκετές, για να μην πούμε ότι μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουν γιατί γίνεται κατανοητό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εξασφαλίσει ότι ότι ένας τέτοιος περιφερειάρχης θα είναι πηθήνειο όργανο της κυβέρνησης και αφοσιωμένος εφαρμοστής της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα όταν αυτός και οι συνυποψήφιοι του καλούν τους ψηφοφόρους «να δώσουν τη μάχη μαζί», εναντίον τίνος εννοούν;

 Σίγουρα όχι εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ο κ. Στεφανής, χαρακτήρισε την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις στα νησιά μας, ως θετικό μέτρο ενώ ως στρατηγός γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίπτωση γενίκευσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τα νησιά μας, με αυτές τις βάσεις θα είναι στόχος αντιχτυπημάτων με ότι αυτό σημαίνει για την ίδια τη ζωή μας.

Επίσης δεν λέει κουβέντα, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα, για τη μεταφορά των βαρέων αρμάτων από τα νησιά μας στην Ουκρανία, ικανοποιώντας, στην ουσία, έστω και εν μέρει, την απαίτηση τη Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών,

Επίσης, και ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος με την «προβιά» του «ανεξάρτητου» εφάρμοσε γενικά με συνέπεια, την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για να διεκδικηθεί αύξηση, του εξαιρετικά χαμηλού προϋπολογισμού της Περιφέρειας, για κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό της περιφέρειας, για να μη σπαταλώνται εκατομμύρια σε αναθέσεις μελετών και άλλων έργων σε ιδιώτες.

Ταυτόχρονα ανέθετε απευθείας, πλήθος έργων, δήθεν επειγόντων, πολλών εκατομμυρίων, σε “ημέτερους” ιδιώτες εργολάβους, χωρίς διαγωνισμό, πολλά από τα οποία ελέγχονται ως εικονικά. Φέρει επίσης ακέραια την ευθύνη για το ότι βάλτωσαν έργα σημαντικά ¨οπως το έργο «οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας» και «Αγιάσου-Μεγαλοχωρίου».

Φυσικά αυτές οι πρακτικές δεν είναι αποκλειστικό “προνόμιο” του εν λόγω περιφερειάρχη . Είναι πάγια πρακτική των περιφερειαρχών που στηρίζονται από αστικά κόμματα.

Το ίδιο και η πρακτική του κ. Μουτζούρη που διακηρύσσει ότι ανήκει στη ΝΔ και κατεβαίνει ως «αντάρτης», ως «ανεξάρτητος»..

Με αυτή την πρακτική εγκλωβίζονται δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, διαλέγοντας ουσιαστικά το σχοινί που θα τους κρεμάσουν.

Για όλα αυτά, γίνεται φανερό ότι συνδυασμοί που στηρίζονται, φανερά ή καλυμμένα από αστικά κόμματα, έχουν δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσουν στην Περιφέρεια και στους Δήμους την πολιτική της κυβέρνησης.

Στηρίζουν εξάλλου την ΕΕ και το ΝΑΤΟ απ’ όπου εκπορεύονται η πλειοψηφία των αντιλαϊκών μέτρων .

Φωτεινή εξαίρεση, αποτελούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα ψηφοδέλτια που δεν εχουν καμιά εξάρτηση, καμιά δέσμευση απο το κεφάλαιο.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΛΕΡΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .

΄ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ,

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!