Πολιτική

01/03/2021 - 19:59

Στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή.... υπάρχει λύση "να πλένετε τα χέρια σας"

Στρατόπεδο «Μαρινέλλη»: Κυβερνητική αδιαφορία για την υγεία των στρατιωτών και των στελεχών

Το ΚΚΕ από τις 27 Γενάρη ανέδειξε με ερώτησή του στη Βουλή την ανάγκη μέριμνας λόγω της ανίχνευσης τεσσάρων (αρχικά) κρουσμάτων κορονοϊού σε στρατιώτες του στρατοπέδου «Λοχαγού Μαρινέλλη» στην Καλλονή της Λέσβου.

Με αλλεπάλληλες επιστολές τους οι φαντάροι του στρατοπέδου διαμαρτυρήθηκαν για τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης από πλευράς Διοίκησης και Υπουργείου. Χαρακτηριστικά, ανέφεραν ότι πέρασαν 48 ολόκληρες ώρες για να διενεργηθούν τεστ σε όλους. Στο μεσοδιάστημα, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο αποσυμφόρησης με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να εξαπλώνεται. Αποτέλεσμα, με τη διενέργεια των τεστ να βρεθούν άλλοι 14 φαντάροι θετικοί. Το μόνο μέτρο που πάρθηκε τότε ήταν η απομόνωση σε ξεχωριστό κτίριο των κρουσμάτων, το οποίο όμως φυλασσόταν από υπηρεσία υγιών φαντάρων, καθώς και η μερική απολύμανση των χώρων. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι στρατιώτες συνέχιζαν να συνωστίζονται στους θαλάμους και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους του στρατοπέδου. Αποτέλεσμα; Μία βδομάδα μετά, να ανιχνευθούν επιπλέον 4 κρούσματα!

 

Η κυβέρνηση κρύβει επιδεικτικά την πραγματικότητα και τις ευθύνες της για την μετατροπή των στρατοπέδων σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού. Στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του ΚΚΕ -με χαρακτηριστική καθυστέρηση 3 εβδομάδων κι ενώ τα κρούσματα είχαν αυξηθεί κατά 450%- αφού αναφέρει γενικόλογα για τα μέτρα που “παίρνονται και επικαιροποιούνται” σε όλο το στράτευμα, καυχιέται για την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων μετά τη διενέργεια του πρώτου ελέγχου. Για την καθυστέρηση στη διενέργεια των τεστ, για την μη τήρηση μέτρων αποσυμφόρησης στους χώρους του στρατοπέδου, για την εντολή “να πλένετε τα χέρια σας και να φοράτε μάσκα και στον ύπνο σας” που παρουσιάζεται σαν η μόνη προστασία απέναντι στον ιό, η κυβέρνηση δεν βρίσκει χώρο να απαντήσει.

Οι φαντάροι οφείλουν να συνεχίσουν να αναδεικνύουν συνεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, να διεκδικούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τις διοικήσεις και την κυβέρνηση η οποία μένει σε γενικές διατυπώσεις και “σχέδια επί χάρτου”.

 

Νίκος Αξυπολιτίδης – Καραγιάννης

αναδημοσίευση από alt. gr

Μοιράσου το άρθρο!