Πολιτική

10/01/2014 - 13:46

Στράτος Γεωργούλας : «Σχεδιάζουν «ξαφνικό θάνατο» για τη ΔΕΥΑ Λέσβου»

Κ

οντά στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λέσβου και στη κινητοποίηση τους για να μην αποσταλούν τα στοιχεία, που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο της επιχείρησης και την εκχώρηση του νερού σε ιδιώτες, βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ο άλλος δρόμος» Στράτος Γεωργούλας και στελέχη της παράταξης. Νωρίτερα ο κ. Γεωργούλας συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Πάλλη και τον πρώην Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Π. Κλαδίτη, είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ.

Ο κ. Γεωργούλας, αφού άκουσε από τη συνέλευση των εργαζομένων τα θέματα που τίθενται σχετικά με το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Είναι φανερό πως η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι η εκχώρηση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται νερό, σε ιδιώτες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει στο νου της να προχωρήσει σε ενδεχόμενο «ξαφνικό θάνατο» των ΔΕΥΑ, κατά το πρότυπο της ΕΡΤ, ώστε να διευκολυνθούν τα σχέδια της. Οι συνδημότες μας πρέπει να ξέρουν πως μια ενδεχόμενη εκχώρηση του νερού σε χέρια ιδιωτών, θα σημάνει κατακόρυφη αύξηση των λογαριασμών του νερού και το νερό θα γίνει ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα για λίγους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λέσβου, είναι ταυτόχρονα και αγώνας όλων των δημοτών για πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει με πράξεις και όχι μόνο με λόγια το δημόσιο χαρακτήρα των παροχών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Λέσβο. Να αποκλείσει κάθε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ Νήσων.

Ο «Άλλος δρόμος» δεσμεύεται πως ως αν εκλεγεί δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει το νερό της Λέσβου να γίνει εμπόρευμα για κανένα ιδιώτη και θα σταθεί με συγκεκριμένα μέτρα τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό, τα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού». «Με τον “Άλλο δρόμο” στη δημοτική αρχή, κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς νερό», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Γεωργούλας.                                                                                

Μοιράσου το άρθρο!