Πολιτική

20/09/2012 - 13:39

ΣΎΡΙΖΑ Λέσβου: το μνημόνιο «εκτελεί» και τους μαθητές της Λέσβου

ΣΎΡΙΖΑ Λέσβου: το μνημόνιο «εκτελεί» και τους μαθητές της Λέσβου

pan style="text-align: justify; ">Με μαέστρο την τροικανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τελείται μία ακόμη πράξη εκτέλεσης της δημόσιας εκπαίδευσης καθώς η αδυναμία μεταφοράς μαθητών του νησιού μας με σχολικά δρομολόγια μετακυλύει το κόστος μεταφοράς σε γονείς, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και υπονομεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης και δωρεάν εκπαίδευσης.

Η αδυναμία μεταφοράς μαθητών της Λέσβου με σχολικά δρομολόγια καθώς και ο τρόπος που εμπαίζουν τους πολίτες τον τελευταίο καιρό οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη βήμα για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μετά τη διαδικασία των συγχωνεύσεων σχολείων και την άγρια περικοπή οι μαθητές των σχολείων από απομακρυσμένες περιοχές αναγκάζονται να μετακινηθούν σε διπλανά χωριά σε συνθήκες τριτοκοσμικές και επιβαρύνοντας τον πενιχρό πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σε αυτήν την περίπτωση ελλοχεύει και ο κίνδυνος αύξησης της μαθητικής διαρροής.
Είναι απαράδεκτο η ίδια η πολιτεία να διαχωρίζει τους μαθητές σε «δυνάμενους» και «μη δυνάμενους».
Εφόσον, λοιπόν, με πρόσχημα το μνημόνιο επιβάλλεται για μια ακόμη φορά περιστολή στο κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, δεν υπάρχει άλλη λύση από το συντονισμένο αγώνα όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
 
 
Θεματική Επιτροπή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!