Πολιτική

16/05/2014 - 14:05

Συγκέντρωση ΚΚΕ στην πλατεία Σαπφούς

 
Ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε στην συναισθηματική φόρτιση που υπάρχει γιατί πριν 30 χρόνια ξεκίνησε την πορεία του από την Μυτιλήνη ως νέος πυροσβέστης, μία πορεία που τον έφερε σήμερα να συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές γιατί διαπίστωσε πως μόνο το ΚΚΕ στάθηκε με ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό των πυροσβεστών και πάλεψε για την πυρασφάλεια της χώρας. 
 Μίλησε για τον ενιαίο χαρακτήρα των τριών εκλογικών αναμετρήσεων λόγο ότι ενιαία είναι και η αφετηρία της πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο στους δήμους και τις περιφέρειες όσο και γενικότερα  στην οικονομία της χώρας, δηλαδή η Ε.Ε. 
Τόνισε πως το ΚΚΕ δικαιώθηκε για την εκτίμηση που έκανε πριν τριάντα και πλέον χρόνια για  τα αποτελέσματα που θα είχε η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και μετέπειτα στην Ε.Ε και αυτό  έγινε όχι γιατί προφήτεψε τις εξελίξεις αλλά γιατί ήξερε πολύ καλά ποιοι ήταν οι δημιουργοί της και ποιοι ήταν οι σκοποί τους, δηλαδή οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο που παρήγαγαν οι λαοί της Ευρώπης. Είπε χαρακτηριστικά  ότι τα χρυσά κουτάλια που θα έτρωγαν οι έλληνες μετατράπηκαν σε πλαστικά κουταλάκια με τα οποία τρώνε στα συσσίτια μέσα από πλαστικά κεσεδάκια  εκατοντάδες χιλιάδες  άνεργοι και εξαθλιωμένοι  συμπατριώτες μας και τα εκατομμύρια των 500 καταναλωτών έγιναν τα εκατομμύρια ανέργων, ανασφάλιστων και εξαθλιωμένων που αναφέρονται μέσα και στα τελευταία στοιχεία της  Eurostat .     
 Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την ένταξη παραθέτοντας στοιχεία από την αρνητική εξέλιξη του εμπορικού  ισοζυγίου, την συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανικής παραγωγής και την φθίνουσα πορεία των ναυπηγείων, αλλά με τους ιδιοκτήτες των προβληματικών και χρεωμένων επιχειρήσεων να έχουν φυγαδέψει τον πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι σε αυτές στο εξωτερικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο  που ενώ απολαμβάνει 49 και πλέον φοροαπαλλαγές στην χώρα μας , δεν επενδύει ούτε ένα ευρώ στα ναυπηγεία την στιγμή που κατασκευάζει εκατοντάδες  μεγάλα πλοία σε χώρες του εξωτερικού αξίας 200 και πλέον δις  δολαρίων . Είπε πως  η στάση των κυβερνήσεων απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό γιατί απολαμβάνει φοροαπαλλαγών και ενισχύσεων όταν, χρωστάει 100 εκατ. στο ΝΑΤ, έχει δημιουργήσει  χιλιάδες άνεργους ναυτεργάτες και απασχολεί  στην θέση τους ανασφάλιστους και χαμηλά αμειβόμενους αλλοδαπούς εργάτες.   
Είναι άγρια ταξική πολιτική αυτή που εφαρμόζεται όταν φοροαπαλλάσει εφοπλιστές και επιχειρηματίες  που είναι κάτοχοι δις εκατ.  καταθέσεων και περιουσιών και την  ίδια στιγμή κατάσχει η εφορία σπίτια ανέργων που δεν έχουν να πληρώσουν φόρο για τεκμαρτό εισόδημα. 
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους  να πάρουν σοβαρά  υπόψη τους της εξελίξεις στην Ουκρανία σε σχέση με ότι συμβαίνει σήμερα και στην χώρα μας με τον ορυκτό πλούτο αλλά κυρίως να καταλάβουν ποιος  Θα είναι ο ρόλος της  Χρυσής Αυγής  σε αντίστοιχη περίπτωση και στην χώρα μας,  της φασιστικής αυτής οργάνωσης που ενώ μιλάει στο όνομα των αδυνάτων την ίδια στιγμή μέσα στο κοινοβούλιο δεν στηρίζει προτάσεις Νόμου του ΚΚΕ για τους ανέργους και  άλλες κατηγορίες του λαού που υποφέρουν  παρά μόνο έχει φέρει 40 τροπολογίες για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και φυσικά επιτίθεται σε μετανάστες και εργάτες.   
Μίλησε με σχετικά στοιχεία για τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμού και  ότι αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά η κοροϊδία  της συγκυβέρνησης με το τέλος των μνημονίων αλλά και η μεσοβέζικη στάση όλων των άλλων κομμάτων με προεξέχοντα των ΣΥΡΙΖΑ  σχετικά με την προσπάθεια που κάνουν για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για την δυστυχία των λαών της Ευρώπης που είναι η Ε.Ε.  και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών που αυτή υπερασπίζεται, αντιπαραθέτοντας την πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία με στόχο την λαϊκή εξουσία μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής για να δικαιούται ο λαός μέρισμα από τον πλούτο που παράγει και  που  τώρα τον μετατρέπουν σε δις ευρώ καταθέσεις στην Ελβετία όλοι αυτοί που βρίσκονται σε λίστες  τύπου Λαγκάρντ και όχι μόνο.   
Τέλος απεύθυνε κάλεσμα για την στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με προοπτική την επόμενη ημέρα  να έχει βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ αλλά και το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μπουν τα θεμέλια για την λαϊκή συμμαχία. 
 
 
Ο Μάκης Παπαδόπουλος έθεσε ερωτήματα όπως:
- Πως φτάσαμε ως εδώ στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της ραγδαίας επιδείνωσης του λαού;
- Δεν είχαμε ψηλό ρυθμό ανάπτυξης, διπλάσιο της Ευρωζώνης απ’ το 2000 μέχρι να εκδηλωθεί η κρίση το 2008;
- Δεν έγιναν πριν την κρίση μεγάλες ξένες επενδύσεις όπως της Deutsche Telecom στον ΟΤΕ, της Hochtief στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, δεν έγιναν τα μεγάλα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων;
- Δεν προχώρησαν οι αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις, τα ελαστικά ωράρια, η μερική απασχόληση, η μαθητεία, η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας; 
Ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα; 
- Απ’ τη μια οι ατέλειωτες ουρές των ανέργων αυξήθηκαν.
- Απ’ την άλλη αυξήθηκαν αυτοί που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, προσωρινά, για ένα μισθό πείνας.
Ας σκεφτούμε γιατί υπάρχει η σημερινή κατάσταση στις ακτοπλοϊκές μεταφορές στο Β. Αιγαίο;
Ποιος είναι ο ένοχος για τα πανάκριβα εισιτήρια, για τα υπέργηρα σαπάκια με κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών, για τα προβλήματα στα δρομολόγια, για τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις; Γιατί δεν προχωρά η συστηματική σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και τα κοντινά νησιά;
Η απάντηση βρίσκεται στους 3 εφοπλιστικούς ομίλους που ελέγχουν το 85% της εγχώριας αγοράς και ανταγωνίζονται για το μέγιστο κέρδος. 
Η απάντηση βρίσκεται στις προτεραιότητες του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της Ε.Ε. που φυσικά δεν περιλαμβάνουν για χρηματοδότηση την περιφερειακή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου. 
 
 
Ο Στρατής Κόρακας επισήμανε ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι υποψήφιοι: 
ΝΑΙ! Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι.    
Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε και στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν και από όσα συνέβησαν στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δώστε τους την αποστομωτική απάντηση που αξίζουν :  
Κλείστε τους το δρόμο. Φτάνει πια! 
Κάντε την ψήφο σας ψήφο ζωής και αγώνα. 
-Ψηφίστε ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο και στην Περιφέρεια -Ψηφίστε ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.
  
 
Όσον αφορά στην αναμέτρηση για το Δήμο Λέσβου η Νίκη Τσιριγώτη δήλωσε:
Είμαστε λοιπόν η πιο έμπειρη παράταξη, με το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο. Έχουμε τεράστια αποθέματα εμπειριών στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και ριζοσπαστικές επαναστατικές ιδέες για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού. Δε θέλουμε να αποκτήσουμε εμπειρία σε μεθόδους και τρόπους που να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους αγρότες του νησιού μας προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε θέλουμε να αποκτήσουμε εμπειρία σε τρόπους και μεθόδους συγκάλυψης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού της νέας γενιάς του νησιού μας σχετικά με το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Τέτοιου είδους εμπειρία ούτε την είχαμε, ούτε την έχουμε, ούτε θα την αποκτήσουμε!
 
 

Μοιράσου το άρθρο!