Πολιτική

16/06/2015 - 14:33

Σύγκληση Διαρκών Επιτροπών της Βουλής για το θέμα των προσφύγων ζητάει ο Χ. Αθανασίου

&n

bsp;   Συνέχεια της επίσκεψης στο νησί μας κλιμακίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Βουλευτής μας και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, μαζί με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησαν τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής:

1) Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών  Υποθέσεων

2) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

και 3) Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να γίνει σε βάθος συζήτηση για το μεταναστευτικό.

    Το σχετικό έγγραφο των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών:

  • Δ.Ε Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

κ. Γεώργιο Βαρεμένο

  • Δ.Ε. Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

κ.Μιχαήλ Κριτσωτάκη

  • Δ.Ε. Παραγωγής και Εμπορίου

κ.Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου 

                                                                         

ΘΕΜΑ:ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Άμεση σύγκληση των συναρμοδίων Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου.

Κυρία και Κύριοι Πρόεδροι,

Σε επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Κω και στη Μυτιλήνη διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε  ότι η κατάσταση όσον αφορά στο διαρκώς αυξανόμενο κύμα μεταναστών, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της χώρας, στον τουρισμό, στο αίσθημα δημόσιας ασφάλειας των κατοίκων, ακόμη και στη δημόσια υγεία.

Στην ουσία η Ελλάδα, ως χώρα σύνορο της ΕΕ, καλείται να διαχειρισθεί και να αντιμετωπίσει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Λόγω της πολυπλοκότητάς του, των εσωτερικών, εξωτερικών και ανθρωπιστικών πτυχών του, το μεταναστευτικό ζήτημα,  απαιτεί συνολική πολιτική, συντονισμό και συνδυασμό μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Η Βουλή πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης ολοκληρωμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης των ως άνω Διαρκών Επιτροπών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και έγκυρη ενημέρωση από τους συναρμόδιους Υπουργούς και να γίνει σε βάθος συζήτηση με τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!