Πολιτική

07/12/2021 - 14:06

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Λουτρών επαναφέρει το θέμα του Υδατοδρομίου για υδροπλάνα στη Σκάλα Λουτρών

Tην πρόταση για δημιουργία Υδατοδρομίoυ στις πρώην εγκαταστάσεις Μαμιδάκη της Σκάλας Λουτρών επαναφέρει ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών, μετά από σύσκεψη που έγινε πριν μερικές ημέρες στο Υπουργείο Μεταφορών και το αίτημα της εταιρείας Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λέσβο, καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές  αποτελούν,πλέον κρατική περιουσία και πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

 

Στην απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών τονίζει: «Οι παλιές κλειστές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελοειδών “Μαμιδάκη” και μετέπειτα ΕΚΟ-ΑΒΕΕ που βρίσκονται στην Σκάλα Λουτρών,ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα στην αρχή του προηγούμενου μήνα στις 10 Σεπτεμβρίου, από πυρκαγιά που έθεσε σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή.

Όπως είναι γνωστό οι εγκαταστάσεις έκλεισαν πριν 20 χρόνια με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Σήμερα πια είναι άχρηστες για την ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οποία βέβαια έχει ευθύνες για την φύλαξή τους. Η περίφραξη έχει καταπέσει σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι ατυχημάτων. Υπάρχουν σκουριασσμένες σωλήνες σε όλη την έκταση των πρώην εγκαταστάσεων, αφού δεν έχει γίνει ακόμη αποξήλωση του χώρου.


Για τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε να παραχωρηθούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ή στο Δήμο Μυτιλήνης για Πολιτιστική, Εκπαιδευτική ή Τουριστική χρήση. Μετά την εξαγγελία για δρομολόγηση Υδροπλάνων στη Λέσβο, ενδιαφερόμενη εταιρεία διερεύνησε την προβλήτα των εγκαταστάσεων για το σκοπό αυτό. Είμαστε διαθέσιμη ως κοινότητα για συνεργασία που θα στοχεύει στην ορθή αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων προς όφελος του περιβάλλοντος και των συντοπιτών μας».

 

ertnews.gr

 

  Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ 2020.pdf 143.78 KB
ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ.pdf 293.43 KB

Μοιράσου το άρθρο!