Πολιτική

02/10/2012 - 18:04

Συμπαράσταση Γ.Ζερδελή στα μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συμπαράσταση Γ.Ζερδελή στα μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τη στήριξή του στον αγώνα των  καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου δήλωσε χτες ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής μετά από επίσκεψη στο Λόφο Ξενία, όπου του επιδόθηκε ψήφισμα του Συλλόγου ΔΕΠ.

Μετά τη συνάντησή του με καθηγητές, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που μετράει χρόνια προσφοράς στα νησιά μας, με αξιόλογους δασκάλους, αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο και μια φοιτητική νεολαία δραστήρια και παρούσα στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Σήμερα αυτό το πανεπιστήμιο κινδυνεύει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συστηματικά το απαξιώνουν και στοχεύουν στη συρρίκνωσή του.
Με κακοπληρωμένους ή χωρίς καθηγητές, ελλιπέστατα προγράμματα σπουδών, υποχρηματοδότηση, η τρόικα του εσωτερικού, με τις υποδείξεις της τρόικας του εξωτερικού, υπονομεύει το ρόλο του πανεπιστημίου και την αξία της παιδείας εν γένει, ενώ με την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.
Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες ολοένα οξύνονται, εκείνο που πρώτο και εντονότερα χτυπιέται είναι το δικαίωμα στη μόρφωση. Και αυτό ακριβώς είναι που οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε αγωνιζόμενοι σε μια ανατρεπτική κατεύθυνση.  Το Πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε οχυρό πολιτικής ενεργοποίησης και προπύργιο της κοινωνικής απελευθέρωσης που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας.»
 

Μοιράσου το άρθρο!