Πολιτική

31/08/2022 - 14:21

Συμπαράταξη Πολιτών για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: συγχαίρουμε τη Διαχειριστική Αρχή

Αίτημα για ενημέρωση

Προς τους κκ Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης

 

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι εγκρίθηκε το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ύψους 394 εκ €. Αν και το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ανακοινώσει προσωπικά στη τότε Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου ο τ. πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, δεν παύει να είναι υψηλότερο από το τρέχον.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Διαχειριστική Αρχή για όλες τις προσπάθειες της – και ειδικά για τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης στις οποίες η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν η μόνη παράταξη με διαρκή συμμετοχή και συγκεκριμένες θέσεις - ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. 

Διαβάζοντας στον τύπο τόσο τις ανησυχίες του κ.Περιφερειάρχη για την έλλειψη προετοιμασίας των φορέων (μεταξύ των οποίων είναι και η ίδια η Περιφέρεια) σε ότι αφορά την ωρίμανση των έργων, αλλά και του κ.Πλακωτάρη «για τη δυνατότητα των φορέων των νησιών μας να υλοποιήσουν ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα με αρκετές καινοτόμες δράσεις για τις οποίες απαιτούνται μελέτες και σχεδιασμός», η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά:

  • Να αποσταλεί σε όλες τις παρατάξεις άμεσα το εγκεκριμένο κείμενο του ΠΕΠ Β.Αιγαίου
  • Να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δράσεις προετοιμασίας και ωρίμανσης που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια ανά άξονα δράσης μέσω χρηματοδοτήσεων από τους εθνικούς πόρους που η ίδια διαχειρίζεται.
  • Να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις διαδικασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος σχεδιασμός ειδικότερα για τον άξονα τοπικής ανάπτυξης, τον άξονα των κοινωνικών δράσεων και τον άξονα ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των νησιών

Για το λόγο αυτό ζητούμε τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό με μόνο θέμα την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

 

Μυτιλήνη, 31/08/2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

Μοιράσου το άρθρο!