Πολιτική

02/05/2023 - 17:18

Συνάντηση Βάσως Χοχλάκα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων - Στο επίκεντρο ο Τουρισμός

Σε ανάρτησή της η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:

Στο επίκεντρο ο Τουρισμός μας στη συνάντησή που είχα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Λέσβου Βασίλη Βογιατζή.

 Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα και ζητήματα του κλάδου τους που είναι επιπρόσθετα της πανθομολογούμενης διαπίστωσης πως το brand name της Λέσβου, υπέστη τεράστια φθορά τα τελευταία επτά χρόνια.

 Οι ξενοδόχοι ζητούν τη δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχεία τους και μείωση του ΦΠΑ διαμονής όπως και χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος επιπέδου 8%, αντίστοιχη με αυτή που ισχύει στις βιομηχανίες. 

 Έργα ανάπτυξης, κόστη εισιτηρίων και η διασύνδεση με την Βόρειο Ελλάδα κάποια, επισης, από τα θέματα που συζητήθηκαν. Όπως επίσης, η οργανωμένη δράση των φορέων για την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών.

Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του έχει εντάξει όλους τους προβληματισμούς που μου καταθέτουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού σήμερα, αναγνωρίζοντας πως σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα διαδραματίσει και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε θέματα απλοποίησης διαδικασιών. Προτείνει δε την ευθυγράμμιση των έμμεσων φόρων με τα επίπεδα των ανταγωνιστών μας, προς όφελος τόσο των επαγγελματιών, όσο και των επισκεπτών και αναλόγως των δημοσιονομικών περιθωρίων και περαιτέρω διευκολύνσεις για τις νησιωτικές επιχειρήσεις.

 

Προσωπικά, έχοντας την εμπειρία να συνεργαστώ με τους Ξενοδόχους αλλά και γενικά με τους επαγγελματίες του Τουρισμού από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα στην Αυτοδιοίκηση, νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξη για την αντιστροφή του κλίματος, ιδιαίτερα βλέποντας τις συνέργιες των φορέων στο νησί της Λέσβου τα τελευταία χρόνια και τις αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει το πλαίσιο χάραξης της στρατηγικής για τον Τουρισμό της νέας φάσης του, δίνοντας έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ενώ έχει καταλάβει καλύτερα από κάθε κόμμα την ιδιαιτερότητα του Βορείου Αιγαίου. Μιλώντας ανοιχτά για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού μας μέσω και της χωρικής επέκτασης: δηλαδή την επέκταση των και σε άλλες Περιφέρειες, πέραν των πέντε στις οποίες σήμερα λαμβάνει χώρα το 88% της τουριστικής δραστηριότητας.

 

Βάσω Χοχλάκα

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!