Πολιτική

11/07/2013 - 07:44

Συνάντηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Αντιπρύτανη για ζητήματα φοτητικής μέριμνας

Την Τετάρτη 10/07/2013 σε συνάντηση με τον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας και ακαδημαϊκών θέσαμε τους προβληματισμούς μας και την ανησυχία μας, για το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, η μέριμνα για τους φοιτητές έχει εξέχουσα θέση. Βλέποντας λοιπόν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πέρυσι και είναι πιθανόν να δημιουργηθούν και φέτος, τα αναφέραμε στις πρυτανικές αρχές έτσι ώστε να τα επιλύσουν πριν καν δημιουργηθούν.  

Για την στέγαση ένα πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι στο διάστημα νέων αιτήσεων των πρωτοετών φοιτητών για τις εστίες και η καθυστέρηση της διαμονής τους καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους. Ζητήσαμε στον αντιπρύτανη να εστιάσει στο πρόβλημα και με δουλειά να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία.
Ακόμη, μας ενημέρωσε για την διαδικασία ανέγερσης φοιτητικών εστιών που έχουν ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα ,μία πρόταση που πριν χρόνια την στηρίξαμε και επιτέλους φθάνει στο τέλος της.
Για την σίτιση, αναφέραμε την καρτελογράφησ稻 των ατόμων που σιτίζονται ,έτσι ώστε να καταφέρουμε να αυξηθούν οι δικαιούχοι σίτισης. Επίσης, να διαπιστωθεί ποιοι δικαιούχοι σίτισης δεν σιτίζονται εφόσον δεν διαμένουν στο νησί και το δικαίωμα τους να περάσει στους επόμενους δικαιούχους.
Συζητήσαμε, επίσης για την προοπτική ενός νέου μοντέλου σίτισης, με διαφορετική σύμβαση από την παρούσα, όπου μπορεί να διεκδικήσουμε σχεδόν ολική δωρεάν σίτιση. Η σίτιση είναι ένα σοβαρό θέμα και οι πρυτανικές αρχές και το Υπουργείο Παιδείας  πρέπει να δώσουν λύση.
Πρόβλημα που ανέκυψε πέρυσι στην μεταφορά των φοιτητών, τον περσινό Σεπτέμβριο με τα Αστικά Κτελ να μην εκτελούν δρομολόγια από και προς το πανεπιστήμιο συζητήθηκε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως με συναντήσεις θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της γραφειοκρατείας. Συνάντηση που ήδη έχει κάνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και θα επιδιώξουμε ξανά με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα τη νέα χρονιά.
Επιπρόσθετα, αναφέραμε στον αντιπρύτανη την πρόσφατα συμβολική κίνηση μας, όπου εκτελέστηκαν απογευματινά δρομολόγια το Σαββατοκύριακο από και προς το κέντρο της Μυτιλήνης με την Θερμή. Ζητώντας έτσι να πραγματοποιούνται δρομολόγια για τους φοιτητές που διαμένουν στην Θερμή κάθε Σαββατοκύριακο από εδώ και πέρα για την σίτιση τους.
Στα επιμέρους , ζητήσαμε να υπάρξει ρύθμιση για τους φοιτητές που μένουν εκτός του κέντρου, ώστε να κινούνται δωρεάν από και προς το Πανεπιστήμιο.
Τέλος, συζητήθηκε και η κατάσταση των τμημάτων του πανεπιστημιακής μονάδας της Μυτιλήνης, την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι πιστώσεις των 407 και η αναγκαιότητα τους για τα τμήματα.
Ζητήσαμε και ζητάμε λοιπόν από την πρυτανική αρχή να εστιάσει και να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση στα παραπάνω προβλήματα.
 Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Μυτιλήνης θα είναι πάντα δίπλα στο Πανεπιστήμιο και τον φοιτητή με τις προτάσεις τις, για να του δίνει νέα πνοή!
Στις μέρες που βιώνουμε οι ρεαλιστικές προτάσεις μπορούν να φέρουν λύσεις.
Η πρόταση παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο δίνει νέα ώθηση, νέο όραμα και νέα πνοή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αρκεί όλες οι υγιείς δυνάμεις να βοηθήσουν στο κοινό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση

Τσούλος Κών/νος
Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!