Πολιτική

29/01/2012 - 12:30

Συνάντηση ΔΗΜΑΡ Λέσβου με το Επιμελητήριο

yle="text-align:justify;">Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 μέλη της Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Λέσβου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λέσβου, καθώς και με προέδρους τμημάτων του.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ υποστήριξαν ως θέμα πρώτης προτεραιότητας την δυνατότητα να υπάρξει δραστηριοποίηση όλων των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου πάνω σε νέα βάση που θα ξεπερνά τις αδυναμίες του παρελθόντος και τόνισαν την ανάγκη το Επιμελητήριο να αποτελέσει τον μοχλό στήριξης αυτής της προσπάθειας.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση τονίστηκε: α) η ανάγκη στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και β) η ανάγκη χάραξης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής νησιωτικής πολιτικής. Σε σχέση με τον πρώτο άξονα υποστηρίχθηκε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να αποκτήσει μια δομή για την υποστήριξη των επιχειρηματιών σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η διαμόρφωση ενός ενθαρρυντικού και υγιούς περιβάλλοντος για την παροχή και την ανανέωση των αδειών των επιχειρήσεων. Σε σχέση με τον δεύτερο άξονα το Επιμελητήριο πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και αγαθών σε συνδυασμό με μία στρατηγική μείωσης των τιμών. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για νέα τουριστικά προϊόντα και δραστηριότητες στον αγροτουρισμό, τον θαλάσσιο, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τουρισμό.

 

Ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας εκ μέρους τους τέθηκε το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Λέσβου εξέφρασε την αντίθεσή της σε μια τέτοια εξέλιξη και δεσμεύτηκε να στηρίξει το Επιμελητήριο Λέσβου στις προσπάθειες που θα αναλάβει, ώστε να την αποτρέψει.

Μοιράσου το άρθρο!