Πολιτική

28/09/2015 - 18:45

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με το Γερμανό Πρέσβη

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Peter Schoof, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας. 

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τον κ. Schoof, για θέματα που αφορούν στην οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις εξαγωγές Λεσβιακών προϊόντων στη Γερμανία, αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης των κυρίων Schoof και Γαληνού, αφιερώθηκε στο μείζον πρόβλημα της αθρόας εισροής μεταναστών – προσφύγων, που ταλανίζει το νησί μας, καθώς και στην πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Γερμανός Πρέσβης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να στηρίξει τις θέσεις του Δήμου Λέσβου στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, οι οποίες τον βρίσκουν σύμφωνο και διαβεβαίωσε τον κ. Γαληνό ότι θα τις μεταβιβάσει αρμοδίως. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση, την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Γερμανία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων, των δυο χωρών. 

Μοιράσου το άρθρο!