Πολιτική

29/07/2012 - 13:30

Συνάντηση Δημάρχου με τον Αν.Υπουργό Χαρ. Αθανασίου

athanasiou_vounatsos

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Τσακίρη και Γιώργου Κυριαζή, δέχθηκε σήμερα Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, τον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και αφορούσε τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ενιαίος Δήμος Λέσβου και από απόψεως συρρίκνωσης ή κατάργησης κρατικών υπηρεσιών, οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα σε ο,τι αφορά στο νησί μας, για τα οποία ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τον κ. Αθανασίου και πολύ πριν αναλάβει τα Υπουργικά του καθήκοντα.

Ο κ. Υπουργός επανέλαβε την πλήρη συνοδοιπορία και υποστήριξή του στις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου για την επίλυσή τους, κυριότατα για την αναθεώρηση του Καλλικράτη και τη δημιουργία περισσοτέρων Δήμων, με βάση την εισήγηση του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμου συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία, ως γνωστόν,  είχε υποβληθεί ενόψει της θεσμοθέτησης του Καλλικράτη και προέβλεπε τη δημιουργία 5 Δήμων στο νησί μας, αλλά τότε δεν είχε γίνει δεκτή για τους γνωστούς λόγους.

Ο κ. Υπουργός για όλα αυτά δήλωσε ότι για τον χωροταξικό ανασχεδιασμό της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, πέραν της προσωπικής του θέσης μεταφέρει και τη θέση της Κυβέρνησης και το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί προσεχώς. Επίσης, τόνισε ότι θα είναι στη διάθεση του Δήμου, σε ανοιχτή γραμμή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα Κυβερνητικής αρμοδιότητας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αθανασίου και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.     

Μοιράσου το άρθρο!