Πολιτική

12/02/2012 - 15:06

Συνάντηση Επιτροπής για τη συνέχιση του αγώνα της Λήμνου

yle="text-align:justify;">  Την Κυριακή, 12/02/2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής του Δήμου και των τοπικών φορέων της Λήμνου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Μυτιλήνη.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κατά την ενημέρωση των παρευρισκομένων, αναφέρθηκε τόσο στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη την Πέμπτη 09.02.2012, όσο και στις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 10.02.2012.

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη:

- Την θετική ανταπόκριση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην απαίτηση της Λήμνου να μην εγκριθούν τα αιτήματα της Ν.Ε.Λ. για πρόσθετες δρομολογήσεις που αφορούν Κυκλάδες, Βόρειες Σποράδες, Ζάκυνθο, Ικαρία, Σάμο κ.α, δίνοντας προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων της Λήμνου.

- Την δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ν.Ε.Λ., ότι ήδη καταβάλλονται οι προσπάθειες, για την άμεση αντικατάσταση του «Aqua Maria».

- Τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Χαλκιώτη, περί μη ανανέωσης της έγκρισης αντικατάστασης του πλοίου «Θεόφιλος» από το πλοίο «Ταξιάρχης».

- Την έγκριση των θερινών δρομολογίων του πλοίου «Μυτιλήνη» προς Λήμνο – Θεσσαλονίκη και την πρόταση του Σ.Α.Σ προς την εταιρεία για την δρομολόγηση ταχύπλοου στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος.

- Τις διαβεβαιώσεις για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης.

Αλλά και εκτιμώντας ότι

- Ο Αγώνας της Λήμνου, με την πρωτοφανή σε συμμετοχή και αγωνιστικότητα κινητοποίηση των Λημνιών, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου μας.

- Υπάρχει σήμερα «κενό» πολιτικής εξουσίας για θέματα ναυτιλίας και κάθε συζήτηση θα πρέπει να γίνει με το νέο Υπουργό.

- Οι παραγωγοί και ιδίως οι κτηνοτρόφοι, ο εμπορικός κόσμος, οι μεταφορείς, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και στη διακίνηση των προϊόντων τους.

Αποφασίζει ότι

- Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιτρέψουμε την προσέγγιση του «Aqua Maria» προσωρινά και όχι πέραν της 1ης Μαρτίου, δίνοντας το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο στο νέο Υπουργό και στην εταιρεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αντικατάστασης του.

- Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο, που θα συμπεριλαμβάνει και τον γενικό αποκλεισμό του λιμανιού.

- Στο ενδιάμεσο διάστημα συνεχίζονται και εντείνονται οι πιέσεις και οι κάθε είδους ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ήδη καταφέραμε πολλά. Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι η Λήμνος δικαιούται καλύτερης συγκοινωνίας και ότι αυτό αποτελεί όρο επιβίωσης και ανάπτυξης του νησιού μας.

Ο Αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται.

                 

    

                                      Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!