Πολιτική

18/02/2023 - 10:04

Συνάντηση Χ. Αθανασίου με πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου Μάριο Τζαγκατζή, είχε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. Πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του στη Μυτιλήνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου κ Μάριο Τζαγκατζή.

Εκ μέρους της Ένωσης, ο κ. Τζαγκατζής ενημέρωσε τον κ. Αθανασίου σχετικά με το έργο που επιτελούν οι Συνοριακοί Φύλακες Λέσβου, ενώ αναφέρθηκε και στις υπηρεσιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα σημεία Επιτήρησης Συνόρων και διαχείρισης αιτούντων άσυλο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μαυροβουνίου.

Στη συνέχεια, τέθηκε η άμεση εύρεση λύσης ως προς την ένταξη των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου στο Κρατικό Προϋπολογισμό και την ενίσχυση ανθρωπίνου δυναμικού με νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων στο Τμήμα Διαχείρισης Μεταναστών Λέσβου.

Ο κ. Αθανασίου για ακόμη μία φορά εξήρε την τεράστια συμβολή τους ως προς τη φύλαξη των συνόρων, καθώς οι νέες και νέοι συνοριοφύλακες, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, συνέβαλλαν καθοριστικά στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Τέλος, ο κ Αθανασίου επισήμανε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει το καλύτερο δυνατό για το κλάδο τους, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Μοιράσου το άρθρο!