Πολιτική

16/05/2019 - 13:35

Συνάντηση Κώστα Αστυρακάκη με την «Κιβωτό» - Προτάσεις και συνεργασία για τα αδέσποτα

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Αστυρακάκη με τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης».

Ο κ. Δημήτρης Κουζινόγλου Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε το Δήμο Λέσβου για την ανταπόκριση και τη θετική στάση απέναντι στο πρόβλημα των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων.

Αντάλλαξαν  απόψεις και συμφώνησαν στην αύξηση του κονδυλίου, ώστε η φροντίδα των ζώων να διαρκεί όλο το χρόνο χωρίς κενά, την απασχόληση ενός ή δύο επιπλέον εργαζομένων ώστε να υπάρχουν δύο βάρδιες στο κέντρο περίθαλψης και να λειτουργεί και Σαββατοκύριακα καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών σε σχολεία της Λέσβου.

Επίσης επιδότηση από το Δήμο της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης -τσιπάρισμα (το ποσό είναι μικρό) ώστε να δίνεται κίνητρο για υιοθεσία και φροντίδα ζώων , χωρίς να επιβαρύνονται οι υιοθετούντες.

Παραπάνω κίνητρα και ελαφρύνσεις θα δοθούν και για τις στειρώσεις.

Το σημαντικότερο ήταν η διάθεση και των δυο να συνεργαστούν και η πρόθεση του υποψήφιου Δημάρχου να αξιοποιήσει την εμπειρία και τη γνώση που προέρχεται από την ενασχόληση, καθώς και τη γνώση από διεθνή πρότυπα, των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην «Κιβωτό».

Εξάλλου η φροντίδα των ζώων σε ένα τόπο, δείχνει και το πολιτισμικό  του επίπεδο.

Πάντως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους , αλλά και στους δεκάδες ανώνυμους εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για την φροντίδα των ζώων, η κοινωνία μας και εγώ προσωπικά, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Κώστας Αστυρακάκης          

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης

 

Μοιράσου το άρθρο!