Πολιτική

07/09/2012 - 14:43

Συνάντηση με Γενική Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού για ένταξη έργων στο ΕΠΣΑ

Συνάντηση με Γενική Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού για  ένταξη έργων στο ΕΠΣΑ

Ε

υρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης έργων πολιτισμού που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη- πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου κ. Παναγιώτης Νταής, η Διευθύντρια Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Μαρία Βαλάκου, η Διευθύντρια των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευγενία Γερούση, οι Προϊστάμενες των τοπικών Εφορειών Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων κ.κ. Χριστιάνα Λούπου και Μαρία Δανιά, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργος Πλακωτάρης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη Λέσβο εκτελούνται σε συνεργασία με τις τοπικές Εφορείες τα εξής έργα:

 

·      Αποκατάσταση Μνημείων Κάστρου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ

·      Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Πόλης της Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.858.000 ευρώ

·      Επισκευή – Εκσυγχρονισμός, διαρρύθμιση του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade και προσθήκη κατ΄ επέκταση Ισογείου και Υπογείου χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ

·       Αποκατάσταση Χαμάμ στη Μήθυμνα, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

 

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει τη σημασία υποστήριξης έργων πολιτισμού και αξιοποίησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εκφράζοντας την προσδοκία για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Μοιράσου το άρθρο!