Πολιτική

30/03/2014 - 20:17

Συνάντηση Ν. Κουρτζή με Δήμαρχο Λέσβου

Τ

ο Σάββατο 29/3/2014, αντιπροσωπεία του δημοτικού μας συνδυασμού, με επικεφαλής τον υπογράφοντα, έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Λέσβου κ. Βουνάτσο στο γραφείο του. Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενημερωθήκαμε για την πορεία της θητείας, της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να εφαρμόσει το νόμο του «Καλλικράτη», στον μεγαλύτερο γεωγραφικά Δήμο της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ειδική αναφορά έγινε στα γεγονότα των τελευταίων μηνών, που είχαν ως καταληκτικό γεγονός τη δραματική διάψευση των προσδοκιών και τον εκμηδενισμό των προσπαθειών για διάσπαση του Δήμου. Ως αποτέλεσμα, έγινε ξεκάθαρα αντιληπτός ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών της Λέσβου γενικότερα, από την Κυβέρνηση. Τα δε κόμματα της συγκυβέρνησης, υποστηρίζοντας είτε εμφανώς, είτε αφανώς, δημοτικούς υποψηφίους και επιχειρώντας να συνδέσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ζητούν ουσιαστικά από το λαό της Λέσβου, να ψηφίσει όχι με γνώμονα το καλό του τόπου, αλλά επιβραβεύοντας την πολιτική τους.
Ο κ. Βουνάτσος μας τεκμηρίωσε με απόλυτη σαφήνεια την πάγια θέση του ότι, η λειτουργία ενός μόνο δήμου στη Λέσβο είναι ιδιαίτερα δυσχερής. Εντούτοις πρότεινε, μέσα από την αναμφισβήτητη εμπειρία του, τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει καλύτερη, δεδομένης της επιβολής του «Καλλικράτη» για μια τουλάχιστον πενταετία ακόμα. Μετέδωσε δε, την πεποίθησή του, ότι μια πραγματικά αδέσμευτη και με νέο πολιτικό ήθος δημοτική αρχή, είναι όσο ποτέ αναγκαία για την προκοπή του τόπου.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, προσωπικά και εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας», τον Δήμαρχο Λέσβου για την ουσιαστική ενημέρωση που πρόθυμα μας παρείχε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στην προσωπική και πολιτική του πορεία.

Νικόλας Κουρτζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου

«Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

Μοιράσου το άρθρο!