Πολιτική

02/02/2013 - 09:52

Συνάντηση Ν. Σηφουνάκη με Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Συνάντηση Ν.Σηφουνάκη με Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου πραγματοποίησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρμόδιοι για θέματα Ναυτιλίας Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης, και Ν. Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, το οποίο, όπως επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χρήζει περαιτέρω αλλαγών και διορθωτικών παρεμβάσεων, ως προς α). το ζήτημα της ναυτολόγησης - όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί για την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καθιερώνονται ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας. Επίσης επισημάνθηκε  η ανάγκη να συνδυαστούν τα μέτρα βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με παρεμβάσεις προστασίας των εργαζομένων, β). της λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος - όπου τονίσθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι στο πλαίσιο του υφιστάμενου ν. 3922/2011, γ). της Πλοηγικής Υπηρεσίας, και δ). της λειτουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων. Συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η διαβούλευση, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων, πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.
Όσον αφορά  τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης με όλους τους φορείς της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των σωματείων των εργαζομένων, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και συναντίληψης και να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 

Μοιράσου το άρθρο!