Πολιτική

03/10/2012 - 00:22

Συνάντηση Παύλου Βογιατζή με Αντιπρύτανη για το Πανεπιστημιακό Κέντρο Βρίας

Συνάντηση Παύλου Βογιατζή με Αντιπρύτανη για το Πανεπιστημιακό Κέντρο Βρίας

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Παύλος Βογιατζής συναντήθηκε χθες το πρωί με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή, κ. Θωμά Σφηκόπουλο. Ο λόγος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι ενέργειες που εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βρίσα Λέσβου.

Παρόλο που οι αποφάσεις κατασκευής του εν λόγω Πανεπιστημιακού Κέντρου είναι από καιρό ειλημμένες και παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία και η συνδρομή τόσο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου, δυστυχώς ακόμη δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης που είναι απαραίτητη για την κατάθεση εκ νέου της πρότασης για την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και εν συνεχεία τη δημοπράτηση και κατασκευή του.

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του έργου όχι μόνο για την περιοχή της Βρίσας, αλλά και για ολόκληρη τη Λέσβο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που εκκρεμούν, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη υλοποίησης του Κέντρου, δεδομένου ότι υπολείπονται 3 περίπου χρόνια για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Από τη μεριά του, ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής κ. Σφηκόπουλος, συμφώνησε ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συζήτηση, παρόντες ήταν επίσης, ο τ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Μιχάλης Δερμιτζάκης, ο Καθηγητής κ. Ακίνδυνος Κελεπερτζής, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας.

Μοιράσου το άρθρο!