Πολιτική

29/11/2012 - 18:07

Συνάντηση Π.Βογιατζή με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Συνάντηση Π.Βογιατζή  με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

yle="text-align: justify;">Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Γιώργο Ανωμερίτη, είχε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, ο Βουλευτής Λέσβου, Παύλος Βογιατζής. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η διάθεση από τον ΟΛΠ των αναγκαίων λυόμενων κτιρίων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές στο Λιμένα της Πέτρας για να μπορέσει να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου.

Μετά τις θετικές απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργών που έχει λάβει ο Βουλευτής στη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αλλά και μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κώστα Κορδώνη, έχει καταστεί σαφές, ότι προκειμένου για την έγκαιρη λειτουργία των δύο λιμένων, Πέτρας και Πλωμαρίου, ως πύλες εισόδου, πρώτιστη προτεραιότητα αποτελεί η εξασφάλιση των κατάλληλων υποδομών που θα στεγάσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων, Τελωνείο, Λιμεναρχείο) για τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ελέγχων, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες.

Ειδικότερα για το λιμένα της Πέτρας, κατόπιν και της σχετικής πρότασης του κ. Κορδώνη, για τη στέγαση των εν λόγω Υπηρεσιών, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν λυόμενα κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Προκειμένου λοιπόν, να δοθεί μία άμεση λύση στο πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και ο λιμένας της Πέτρας να μπορέσει να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Βουλευτή πως δε διαθέτει κατάλληλα οικήματα γι’ αυτό το σκοπό. Αντιπρότεινε όμως, τη συμμετοχή του ΟΛΠ στη δαπάνη αγοράς νέων, κατάλληλων λυόμενων οικημάτων αποκλειστικά για το λιμένα της Πέτρας. Κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Βογιατζή συμφωνήθηκε επίσης με τον κ. Ανωμερίτη, να πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Χριστιάνας Καλογήρου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Αθανάσιου Γιακαλή, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, κ. Κώστα Κορδώνη, και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Θράσου Καλογρίδη, σχετικά με την προώθηση της κρουαζιέρας στο νησί της Λέσβου.

 

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Βουλευτής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, κ. Κορδώνη, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά. Ο κ. Κορδώνης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Ανωμερίτη και πρότεινε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών στην Αθήνα να συζητηθούν διεξοδικά οι τεχνικές λεπτομέρειες για την αγορά των λυόμενων οικημάτων.

 

Όσον αφορά στο λιμένα Πλωμαρίου, ο κ. Κορδώνης, όπως ανέφερε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βουλευτή, αλλά και στη σχετική επιστολή που του απέστειλε, υπάρχει κτίριο διαθέσιμο προς παραχώρηση, ικανό να καλύψει τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, καθώς και δύο τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν ήδη στην περιοχή και οι οποίοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις νέες Υπηρεσίες. Όσον αφορά στο κόστος του μισθώματος, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου αναλαμβάνει να καλύψει το ίδιο το κόστος αυτό, με την προϋπόθεση ότι το μίσθωμα δε θα υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου, δεδομένης και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, έχει στείλει ήδη καινούρια επιστολή προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενημερώνοντάς τους για τις τελευταίες εξελίξεις και ζητώντας αφενός την επίσπευση των διαδικασιών και αφετέρου τη διευκρίνιση αναφορικά με το ποιο από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία θα αναλάβει τη σύνταξη της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

Υπενθυμίζεται επίσης, πως ο Βουλευτής έχει ζητήσει συνάντηση και με το Διευθυντή του Τελωνείου Μυτιλήνης, κ. Κουτρουμπή, προκειμένου να συζητήσει μαζί του για τη στελέχωση των εν λόγω υπηρεσιών, για την οποία έχουν εκφραστεί θετικά τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής με αφορμή τη σημερινή συνάντηση δηλώνει τα ακόλουθα:

«Χαίρομαι που ο κ. Ανωμερίτης με μεγάλη προθυμία δέχθηκε να συμμετέχει ο ΟΛΠ στη δαπάνη για την αγορά των απαραίτητων λυόμενων οικημάτων για τη στέγαση των Υπηρεσιών που χρειάζεται ο λιμένας της Πέτρας, προκειμένου να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου. Χαίρομαι επίσης, που το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων έχει επιτέλους τεθεί στο σωστό πλαίσιο πρωτοβουλιών και ενεργειών και αισιοδοξώ ότι οι προσπάθειες θεσμοθέτησης τόσο του λιμένα της Πέτρας όσο και αυτού του Πλωμαρίου θα ευοδωθούν.

Θα ήθελα ωστόσο, να υπενθυμίσω πως η ενασχόληση με τα κοινά και η απόδοση λύσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνιστά έναν αγώνα εντυπώσεων. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου οφείλουμε όχι στους ψηφοφόρους μας, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και πολίτες της χώρας μας, να συμβάλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Το ποιος συμβάλλει αποτελεσματικότερα και οδηγεί τα ζητήματα στην ουσιαστική τους διευθέτηση, θα κριθεί εν καιρώ από τα ίδια τα έργα και όχι από τα λόγια».

Μοιράσου το άρθρο!