Πολιτική

13/02/2014 - 14:33

Συνάντηση Π.Βογιατζή με τον Υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο

Μ

ε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα, ο Βουλευτής Λέσβου, Παύλος Βογιατζής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, κ. Χαράλαμπος Μακρής, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νικήτας Νικητάκος, και Θεόδωρος Λίλας, καθώς και ο Συνεργάτης του Πανεπιστημίου, κ. Αθανάσιος Βατίστας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της Ενεργειακής Ακαδημίας στον Άγιο Ευστράτιο, μίας παγκόσμιας καινοτομίας που αναμένεται να προσελκύσει τεράστιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό ενδιαφέρον με πολλαπλά οφέλη τόσο για το νησί του Αγίου Ευστρατίου, όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Η ίδρυση της Ενεργειακής Ακαδημίας εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου Προγράμματος «Άη-Στράτης Πράσινο Νησί» που στόχο έχει όχι μόνο να καταστήσει τον Άγιο Ευστράτιο το πρώτο μη διασυνδεδεμένο πράσινο νησί της Ευρώπης με τόσο υψηλό ποσοστό διείσδυσης πράσινης ενέργειας, αλλά και να αποτελέσει υπόδειγμα για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων πράσινης ανάπτυξης και στα υπόλοιπα ελληνικά νησιά.

Ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό επίσης, το ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Λέσβου, για το οποίο ο ίδιος ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου για την αξιοποίηση του Αρχοντικού Κατσάνη για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου. Άλλωστε, πριν από την πρόσφατη μεταβίβαση του ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Βουλευτής μετά μία σειρά ενεργειών του τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν σε συνεχή συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία και έχει έτοιμη την πρόταση μελέτης.

Τέλος, ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα, με κυριότερα τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο των σχολείων της Λέσβου, όσο και αυτών της Λήμνου.

Μοιράσου το άρθρο!