Πολιτική

12/05/2016 - 18:23

Συνάντηση Σκουρλέτη με το Δήμαρχο Λέσβου-Στο επίκεντρο και το προσφυγικό

&n

bsp;

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη και επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η δημοτική Αρχή ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία του υπουργείου σε μια σειρά θεμάτων εντός των αρμοδιοτήτων του. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τον υπουργό για τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Μέρος αυτών των προσπαθειών, είναι και – ως απόρροια των προσφυγικών ροών - η διαχείριση ζητημάτων επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, συλλογής υλικών, επεξεργασίας και ανακύκλωσής τους.

Ακολούθησε μια συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός ΠΕΝ εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να στηρίξει το έργο της δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και να εξετάσει με προσοχή τις σχετικές προτάσεις και τα αιτήματά της.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΝ αντιμετωπίζει την επιτόπια επεξεργασία των αποβλήτων, για την παραγωγή ανακυκλώσιμων υλικών, ως την καλύτερη λύση.

Μοιράσου το άρθρο!