Πολιτική

06/03/2013 - 16:01

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γεωργίας με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γεωργίας με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα

 

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. David Bakradze πραγματοποίησε σήμερα στο κτήριο της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές κκ. Ν. Σηφουνάκης (πρόεδρος), Μακρή-Θεοδώρου Ελένη (αντιπρόεδρος), Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος (Γραμματέας), Σκόνδρα Ασημίνα (μέλος), Γεροβασίλη Όλγα (μέλος), Ζαχαριάς Κων/νος (μέλος), Δήμας Πύρρος (μέλος) και Ψύρρας Θωμάς (μέλος).

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι τις δύο χώρες συνδέουν στενοί ιστορικοί δεσμοί και τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ενδυνάμωση και ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Γεωργία, τόσο στο πλαίσιο προσέγγισης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο πλαίσιο συνεργασίας της Γεωργίας με το ΝΑΤΟ. Ανέφερε δε, ότι τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με ομολόγους τους από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, καθώς και με μέλη της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης της χώρας.

Ο πρέσβης της Γεωργίας, ενημέρωσε τους βουλευτές για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, τονίζοντας ότι βασική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Γεωργίας, ο κ. πρέσβης επεσήμανε τους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τόνισε την ανάγκη να επικεντρωθούν οι σχέσεις τους στον τομέα των εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών, καθώς και των επενδύσεων, με αμοιβαία οφέλη για τους δύο λαούς.

Οι βουλευτές – μέλη της Ομάδας Φιλίας επεσήμαναν, τέλος, ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τον πρέσβη της Γεωργίας και θα συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. διμερείς επαφές με επιμελητήρια και συνδέσμους επιχειρήσεων στην περιφέρεια) στην προαγωγή ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του πολιτισμού.

Μοιράσου το άρθρο!