Πολιτική

12/02/2020 - 17:05

Συνάντηση της Μαρίας Κομνηνάκα με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΣΑ, συναντήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη  βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Η συζήτηση αφορούσε την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Η αντιπροσωπία διατύπωσε τις γνωστές της θέσεις, περί μη δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, με παράλληλο απεγκλωβισμό-αποσυμφόρηση των υπαρχουσών, με σκοπό το κλείσιμό τους. Ζήτησε δε από τη βουλευτή να είναι συμπαραστάτης στους αγώνες του λεσβιακού λαού ώστε να ανακληθεί κάθε απόφαση που θα καθιστούσε τα νησιά μας φυλακή χιλιάδων ανθρώπων.

Η βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ που οι θέσεις του είναι καμία νέα δομή ανοιχτή ή κλειστεί στα νησιά μας. Αμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και από τη χώρα. Να αποσύρει η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, την υπογραφή της από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας και του Δουβλίνου1, που είναι και οι αιτίες του εγκλωβισμού. Να ανακαλέσει η κυβέρνηση την πρόταση νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει μια ολόκληρη περιοχή, για τη νέα δομή, και που θα ξεκληρίσει τους μικρομεσαίους αγρότες που δραστηριοποιούνται εκεί.  Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας που έχουν υποστεί βλάβη. Να δείχνουμε καθημερινά την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους που οι ιμπεριαλιστικοί και οικονομικοί πόλεμοι τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες και τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Ακόμα τόνισε ότι θα πρέπει να απομονωθεί κάθε ρατσιστική φασιστική φωνή που πάει να σηκώσει κεφάλι βάλλοντας ενάντια σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και που δεν είναι η αιτία του προβλήματος. 

Τέλος αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για να συζητήσουν και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το νησί μας όπως οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και άλλα που βάζουν ταφόπλακα και ξεκληρίζουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Μοιράσου το άρθρο!