Πολιτική

14/01/2011 - 09:19

Συνάντηση των Γραμματέων των ΠΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ , στην Ιπποκράτους, η συνάντηση των γραμματέων ΠΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη. Στη  συνάντηση που έγινε  (12/1) στο γραφείο του κ. Καρχιμάκη συζητήθηκαν διάφορα  θέματα, όπως :
  • Ο ααπολογισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών.
  • Διάφορα οργανωτικά θέματα και η συμμετοχή της οργάνωσης στη χάραξη των πολιτικών σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
  • Η ανάγκη  επαναδραστηριοποίησης της οργάνωσης και ο τρόπος που θα επιχειρηθεί.
  • Οι  διαδικασίες που θα προηγηθούν   της συνδιάσκεψης του Ιουνίου.
  • Η αντιμετώπιση της αντικομματικής συμπεριφοράς  των "ανταρτών".
  • Η εκτίμηση του πολιτικού κλίματος.
  • Τέλος έγινε αναφορά σε τοπικά θέματα.

Τα σημαντικότερα θέματα που έθεσε ο Γραμματέας της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου, Ηρακλής Βερβέρης και αφορούν τη Λέσβο είναι : α) Η κατάργηση του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας, "η δραστηριοποίηση του  κέντρου γεωργικής έρευνας έχει να προσφέρει πολλά στη γεωργική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένου ότι τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου και έχουν καθαρά διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από εκείνα της ηπειρωτικής Ελλάδας" και κατέληξε λέγοντας "σήμερα το Βόρειο Αιγαίο έμεινε χωρίς κέντρο γεωργικής έρευνας". β)  Η κατάργηση της 359 ΜΑΕΔΥ. Για το θέμα αυτό ο κ. Ηρακλής Βερβέρης είπε "βάζει σε μεγάλους κινδύνους τη Λέσβο η αλλαγή του τρόπου χρήσης των μέσων αεροπυρόσβεσης . Η επιλογή της Σάμου  ως κέντρο στάθμευσης των πυροσβεστικών αεροπλάνων  στερεί   τη Λέσβο και τα άλλα νησιά τη δυνατότητα της άμεσης επέμβασης. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα απαιτηθεί τουλάχιστον 1,5 ώρα μέχρις ότου ρίξει  το πυροσβεστικό το πρώτο νερό. Θα χαθεί η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί  η φωτιά στο ξεκίνημά της. Για τη Λέσβο, με τη πλούσια βλάστηση το φυσικό της περιβάλλον αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πλεονέκτημα. Είναι κρίμα να χαθεί".

γ) Για τις μεταφορές ,  δήλωσε "ότι δεν υλοποιούνται οι πολιτικές  που είχαμε επεξεργαστεί σαν πολιτικός χώρος προεκλογικά. Το μεταφορικό ισοδύναμο, για το οποίο η ΠΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου είχε πραγματοποιήσει δυο (2) ημερίδες (Λήμνος, Χίος) δεν προχωρά ούτε και πιλοτικά. Η ποιότητα των υπηρεσιών υποβαθμίζεται. Είναι καλό που στις κρίσιμες θέσεις έχουν τοποθετηθεί άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα" Για το τελευταίο θέμα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, πρότεινε, τις προσεχείς ημέρες,  να συνεδριάσει η ΠΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου με μοναδικό θέμα τις μεταφορές και να κληθούν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που εμπλέκονται στο θέμα προκειμένου να διασαφηνιστούν και να προωθηθούν οι κατάλληλες πολιτικές. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Μοιράσου το άρθρο!