Πολιτική

10/03/2017 - 16:40

Συνεδριακό Κέντρο, βράχια και δρόμος προς Εφταλού - 3 ερωτήσεις από τη Χ.Ζωγράφου για το Μόλυβο

Π

ρος

 
τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων.
 
Τρία  θέματα ζητούν επειγόντως λύση στο Μολυβο. 
 
Το να πούμε ότι ο Μόλυβος είναι από τα ωραιότερα χωριά της Λέσβου θα είναι κοινοτοπία. Ότι το κύριο εισόδημα των Μολυβιατών στηρίζεται στον τουρισμό το ίδιο .
 
Το ότι ο Μόλυβος αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων στα οποία η δημοτική αρχή δεν έχει ενσκήψει ,όπως θα έπρεπε και όπως θα όφειλε σε αυτό το χωριό είναι μια διαπίστωση κοινά παραδεκτή από όλους όσους ζουν εδώ.
 
Θα σταθούμε σε 3 από αυτά ,όχι ως τα μόνα ,αλλά ως τα πιο επείγοντα.
 
1)ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
 
Το κτίριο αυτό, που αποτελούσε για πολλά χρόνια το μόνο συνεδριακό κέντρο του νησιού, έχει φιλοξενήσει και αναδείξει δεκάδες συνέδρια, διαλέξεις, φεστιβάλ μουσικής, θεατρικά, σεμινάρια και πολλές άλλες εκδηλώσεις του δήμου, των συλλόγων και των φορέων του νησιού.
 
Σήμερα εμφανίζει εσωτερικά: ρωγμές στους τοίχους , που πρέπει να ελεγχθούν από την τεχνική υπηρεσία κατά πόσο είναι επιφανειακές ή προχωρούν σε βάθος. Σοβάδες πεσμένους και υγρασία σε πολλά σημεία. Μικρά βαθουλώματα στη στέγη –κάποια ξύλα θα χρειάζονται αντικατάσταση.
 
Το τοπικό συμβούλιο πότε επικαλείται ακαταλληλότητα και δεν επιτρέπει τη χρήση του , όπως π.χ σε παρουσίαση θεατρικής παράστασης, στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης άλλα και της Καθαράς Δευτέρας, και πότε πάλι όχι.
 
Θεωρούμε ότι η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να εκτιμήσει άμεσα τις φθορές αυτές. Να προβεί στην αποκατάστασή τους, γιατί το καλοκαίρι είναι πια κοντά και οι πληθώρα των εκδηλώσεων που συνήθως φιλοξενεί θα μείνουν χωρίς στεγή.
 
2)Βράχια.
 
Αν δει κανείς τη φωτογραφία, καταλαβαίνει πως από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Και ας θυμηθούμε ότι 2 περίπου χρόνια πριν, έπεσε 2 ώρες πριν η μαθητική παρέλαση περάσει από εκείνο το σημείο!!!
 
Τα βράχια αυτά στηρίζουν ένα μέρος της αγοράς της Μήθυμνας και το πέσιμό τους θα παρασύρει προφανώς και τα κτήρια ,αφού αποτελούν τα θεμέλιά τους.
 
Περιττό να τονίσουμε ότι με το χρόνο και τις βροχές η διάβρωσή τους χειροτερεύει.
 
Ούτε ατύχημα ούτε κατολίσθηση είναι ανάγκη να συμβούν πριν αποφασίσει να επέμβει ο δήμος.
 
Ζητάμε η τεχνική υπηρεσία να αντιμετωπίσει άμεσα το θεμα άμεσα.
 
3)Ο δρόμος Μολυβος - Εφτάλου.
 
Προσφατα εγκρίθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο η μελέτη της  αποκατάσταση βατότητας των δημοτικών οδών  της δυτικής Λέσβου. Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων μας διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες απο τα μέρη που δεν έγιναν πέρισυ και ως εκ τούτου η διαδρομή Μολύυβου - Εφταλούς θα ειναι απο τις πρώτες. Μενει να το δούμε.
 
Ρωτάμε τον κο. αντιδήμαρχο πότε πραγματικά θ΄αρχίσουν τα εργα αποκατάστασης των πιο πάνω αναφερθέντων ζημιών. 
 

     Με εκτίμηση 

                                                    Ζωγράφου Χρυσούλα

                                                      Δημοτική σύμβουλος

 
 
 
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!