Πολιτική

30/09/2013 - 17:35

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013

style="text-align: justify;">Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Μιχάλης Μπάκας είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις θέσεις του συνδυασμού "Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο" στα θέματα που συζητήθηκαν, όπως παρακάτω:
 
Υποστηρίχθηκε το αίτημα του συναδέλφου κ Κουλουλία για την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ικαρίας. Η Ικαρία εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας έχει εξαιρετικά προβληματικό οδικό δίκτυο και είναι απαραίτητη η επέμβαση μας. Τονίστηκε η διπλή νησιωτικότητα των μικρότερων νησιών της Περιφέρειας και η ανάγκη από την πλευρά μας να πριμοδοτήσουμε αυτά τα νησιά με περισσότερα κονδύλια για την κάλυψη του κενού. Στηρίξαμε το αίτημα των Ικαριωτών η επόμενη συνεδρίαση του ΠΣ (11/10/2013) να γίνει στην Ικαρία κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.
 
Για το ζήτημα της χρηματοδότησης πολιτιστικών εκδηλώσεων από την ΠΕ Χίου, ζητήθηκε να υπάρχει ενημέρωση από την περιφερειακή αρχή για τα χρηματοδοτούμενα έργα πολιτισμού σε όλα τα νησιά μας, με εκδηλώσεις χαμηλού κόστους, στηρίζοντας τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα, στο πρότυπο των εκδηλώσεων του αρχοντικού Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη.  
 
Για το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου, επισημάνθηκε ότι για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή αρχή δεν διανέμει στους συμβούλους τις εισηγήσεις, τα στοιχεία των εκκαθαριστών και την αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί στο ΠΣ με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης αλλά επισημάνθηκε ότι η ουσία της υπόθεσης είναι γιατί καθυστερούμε τόσο, γιατί δεν προχωράμε στην ίδρυση της αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφέρειας με έδρα τη Χίο όπως είχαμε ψηφίσει σε παλαιότερο ΠΣ, ενεργοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό που έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία. Βλέπουμε ότι πολύ σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν στην ΑΕΝΑΛ και το “Lesvos shop”, όπου αδυνατούμε ακόμα να βρούμε εκκαθαριστές, και από ότι φαίνεται θα λήξει η θητεία της περιφερειακής αρχής και δεν θα έχει λυθεί ο πρόβλημα.  
 
Τέλος υπερψηφίστηκε το ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Ο φασισμός δεν γεννήθηκε με την κρίση. Φασιστικές ήταν οι δράσεις των ρεϊντζερς της δεκαετίας του ’80, τα τσεκούρια του Βορίδη, η δολοφονία του Καλαμπόκα, ο αυριανισμός του ΠΑΣΟΚ αλλά και η χειροδικία του συναδέλφου κ. Κόρακα από τον πατέρα Κεδίκογλου στο κοινοβούλιο. Απλά μέχρι τώρα οι φασιστικές αντιλήψεις αποροφούνταν από το δικομματισμό και δεν εμφανίζονταν πολιτικά. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του καθώς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αναζητά διέξοδο σε αντιδημοκρατικά εγκληματικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσουμε να εξισώνουμε δολοφονικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου με πράξεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!